Demirelin ekibi hazır kıta!

Abone ol

Türkiye'nin hemen tüm kesimlerinin gözleri çevirdiği DP kongresi gecikmeli başladı.



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- Cindoruk'un adaylığını açıklamasıyla tüm gözlerin çevrildiği DP kongresi, siyasetin ilgi odağı oldu. Kongre bugün gecikmeli olarak başladı. 3 bin kişilik Anatolia gösteri merkezi salonunu tıklım tıklım dolduran delege ve partililerin beklediği üç lider adayı gecikmeli olarak salona geldiler.

DIŞARDA CİNDORUK SALON SOYLU'NUN
Salonun dışında Cindoruk'un, içinde ise Soylu'nun hakimiyeti dikkat çekti. Salon içinde gençlerin oluşturduğu gruplar delegeleri Soylu için alkışa, ayağa kalkmaya çağırdılar. Sık sık slogan atarak, delegeleri etkilemeye çalıştılar.

PANKARTLAR
Salon dışında, "Cindoruk'la DP iktidar", "Yeter buraya kadar", "Merkez sağın mimarı Cindoruk" pankartları yer aldı. Salon dışında Soylu için yalnızca büyük boş poster asıldı. Salonda ise Soylu'nun hakimiyeti vardı. Kürsünün üstünde Celal Bayar'dan Soylu'ya kadar DP, AP, DYP'nin tüm genel başkanlarının fotoğrafları asıldı.

HER YERDE HADİSE
Salonda adaylar beklenirken, sık sık bu gece Moskova'da erovizyon şarkı yarışmasında Türkiye adına yarışacak Hadise'nin 'düm tek tek' isimli parçası çalındı. Salon Hadise ile coştu.

ESKİLER SALONDA
Demirel ve Çiller döneminin önemli isimleri de dün salonu doldurdu. Cindoruk yanlısı olduklarını belirten eski isimler Demirel'in yol arkadaşları salonda yerlerini kongre başlamadan saatler önce aldılar. Necmettin Cevheri,Ali Şevki Erek, Nahit Menteşe, Mehmet Gölhan, Turhan Tayan, Hasan Ekinci, Esat Kıratlıoğlu, Vefa Tanır, Baki Tuğ gibi isimler salonda Cindoruk'a destek vermek için yer aldılar. Kongrede Cindoruk kazanırsa birleşmeye hazırlanan ANAP da salonda genel sekreter Muharrem Doğan tarafından temsil edildi.

DİVAN UZLAŞMASI ZOR OLDU
Kongere 2 saat rötarlı ve Teşkilat başkanı Nevzat Ceylan'ın konuşmasıyla başladı. 3 adayın uzlaşması ve il başkanlarının önerisi ile divan seçildi. Divan Başkanlığı'na Antalya eski belediye başkanı Hasan Subaşı getirildi.

SOYLU SERT KONUŞUYOR
Adaylar salona en son gelmek için bekledikleri ve Divan başkanlığı için uzun süren anlaşmazlık nedeniyle gecikmeli başlayan kongrede Soylu'nun salona gelmesiyle yoğun bir ilgi başladı. Salonun Soylu için yaptığı yoğun tezahürat altında konuşma yapan Soylu, "Her şeyi konuşacağım" diyerek başladığı konuşmasında 28 Şubat'tan, darbeye, Ergenekon'dan, AKP'ye kadar her konuya değindi...

Günün Önemli Haberleri