Demirci Tuzlalıları dinledi

Abone ol

Tuzla’da “Halk Meclisleri” toplanmaya başladı. Başkan Mehmet Demirci halkı dinledi.

Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Tuzla Şifa Mahallesi’ndeki Görele Kıraathanesi’nde mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Halk Meclisi adı verilen bu toplantılar belirli aralıklarla her mahallede devam edecek.

Şifa Mahallesi sakinlerinin yoğun katılımları ile gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Demirci, “Tuzla’yı İstanbul’un en nadide ilçelerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. Bir stratejik plan oluşturarak Tuzla’nın geleceğini planladık” dedi. Demirci, stratejik planı 4K adını verdikleri 4 ana başlık altında topladıklarını belirterek “Bunlar, kentsel dönüşüm, kültürel ve sosyal hayatın gereklerini mahallelere taşımak, kurumsal gelişme ve kalkınmada yerelleştirme” diye konuştu.
Göreve geldikleri günden bugüne yaptıkları çalışmaları özetleyen Demirci, Şifa Mahallesi sakinlerinin sorun ve görüşlerini dinledi. Demirci mahalle sakinlerinin sorularını dinleyerek sırayla soruları yanıtladı. Kentsel dönüşümle ilgili kulaktan kulağa yayılan asılsız söylentilere açıklık getiren Demirci, mahalle sakinlerinin evlerinin elinden alınacağına dair endişe etmeleri için bir sebep olmadığını belirtti.

TUZLA BELEDİYESİ’NE MAKEDONYA’DAN MİSAFİR
Makedonya’nın Dojran (doyran) şehrinden gelen Dojran Belediye Başkan Vekili Zoran Arizanov ve beraberindekileri ağırlayan Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, % 11’i Türk olan bir şehirden gelen misafirlerin kendilerini memnun ettiğini belirtti. İki şehir arasında kardeşlik köprülerinin kurulduğunu söyleyen Demirci, her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi.

Demirci, Arizanov ile beraberindeki Koca Rocin İlköğretim Okulu Müdürü ve öğretmenlerine Tuzla’yı ve İstanbul’u anlatan kitaplar hediye etti. Arizanov ise beraberinde getirdiği Dojran manzaralı tablo ve belediyelerinin bastırdığı kitapları Demirciye hediye ederek Demirci’yi Dojran’a davet etti.

Günün Önemli Haberleri