Dehşet çocuklar pis pis sırıttı

Abone ol

Sokaktakileri "vurursun-vuramazsın" diyerek iddiaya girmişlerdi. İşte o iki çocuk bugün objektiflere yansıdı.

"Vurursun, vuramazsın" diye iddiaya girdiler; silahlarına hedef olarak yolda yürüyen insanları seçtiler.

İzmir'in Basmane semtinde, havalı tüfekle yoldan geçen kişilere ateş ederek yaraladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 16 yaşındaki 2 çocuk bugün adliyeye sevk edildi.

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu sonucu yakalanan H.B. (16) ve O.B. (16), Çocuk Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından bugün İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Adliyeye getirilişleri sırasında gülen çocuklar, ifadeleri alınmak üzere Çocuk Savcılığı'na götürüldü.

Olay
Basmane Fevzipaşa Bulvarı'nda, 5 gün içerisinde, Şenay Şengül (71), Refik Zeytinci (64) ve Berat Özkay (41), nereden atıldığı belli olmayan ve vücutlarına isabet eden bilyalarla yaralanmıştı.

Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek, yaralanmaların aynı yönden atılan bilya ile gerçekleştiğini tespit eden Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin incelemesi sonucu, olay yeri yakınındaki bir pasajda av malzemesi satan iş yerinde çalışan H.B. (16) yakalanmıştı.

H.B'nin, kendini ziyarete gelen arkadaşı O.B. ile iddialaşmaları üzerine ve macera amacıyla, 1 hafta içerisinde çok sayıda kişiyi hedef alarak iş yerinin havalandırma penceresinden havalı tüfekle ateş ettiklerini, bilyaların insanlara zarar verebileceğini tahmin etmediklerini söylediği öğrenilmişti.

O.B'yi (16) de gözaltına alan polis, savcılığın talimatıyla çocukları pazartesi günü adliyeye çıkarılmak üzere ailelerine teslim etmişti.

ÇOCUKLAR ADLİYEYE ÇIKARILIRKEN GÜLÜMSÜYORDU

[PAGE] [PAGE]
Günün Önemli Haberleri