Değirmenci Razgradta

Abone ol

Kardeş şehir Razgrad’ta düzenlenen “Demir baba” şenliklerine Avcılar damgasını vurdu.

Kardeş şehir Razgrad"ta geleneksel olarak her yıl düzenlenen “Demir baba” etkinliklerine katılan Türkiye"nin Parlayan Yıldızı Avcılar, şenliklere damgasını vurdu.

2000 yılında Avcılar Belediyesi ile Razgrad Belediyesi arasında imzalanan “Kardeş Şehir, Dostluk ve İşbirliği” anlaşması çerçevesinde 5 yıldan beri düzenlenen "Demir Baba" şenliklerine katılan Avcılar halkı, 19 Mayıs"ta muhteşem bir çıkarmayı daha gerçekleştirerek, dostluk köprüsü oluşturdular.

2004 yılında Polonya"nın Zakopane kentinde düzenlenen Dünya Folklor yarışmasında dünya şampiyonu olan ve buradaki en büyük ödül olan Altın Balta"yı kazanan Avcılar Belediyesi"ne bağlı Barış Manço Kültür Merkezi folklor ekibi ile Modern Dans ekibinin de katıldığı Bulgaristan gezisine, Avcılar Belediyesi Meclis üyeleri, Avcılar Balkan Türkleri Derneği üyeleri ile Firuzköy Vakfı Başkanı Taner Taşdelen ve üyeleri katıldı.
19-20 Mayıs"ta İsperih Belediyesinin Türklerin yoğun olduğu Deli orman bölgesinde düzenlediği Demirbaba şenliklerine katılan Avcılar kafilesi, soydaşların büyük ilgisiyle karşılaştı.

İsperih Belediye Başkanı Adil Reşitov ve Bulgar Meclisinin Türk milletvekillerinin de katıldığı şenliklere CHP Çorlu mitingi ve annesinin rahatsızlığı dolayısı ile katılamayan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci"nin konuşma metni okununca soydaşlar tarafından coşkuyla alkışlandı.
Barış Manço Kültür Merkezi"nin şampiyon folklorculerinin muhteşem gösterilerinin ardından, Başkan Mustafa Değirmenci"nin mesajı coşkulu alkışlar yüzünden zor okundu. Kültür Müdürü Taner Çetin tarafından okunan mesaj şöyle idi:

LAİKLİK MÜCADELESİ
“Her yıl olduğu gibi, bugün burada bir “Demir Baba” şenliğini hep birlikte coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşayacaktık.
Ama ne yazık ki, elde olmayan nedenlerden ötürü bu muhteşem kutlamaya katılamıyorum…
Katılamıyorum çünkü; Türkiye tarihi bir dönemeçten geçiyor. Atatürkçü ve laik olmanın mücadelesinin verildiği bir dönemdeyiz.
Türkiye üzerine oynanmakta olan büyük oyunlara karşı birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın Deniz Baykal"ın Çorlu"da düzenleyeceği “Büyük Buluşma” mitinginde bulunmam istendi. Ben ve Avcılar halkı burada olacağız…
Halkımızın bir bölümü de Türkiye ve Bulgaristan"ın çalışkan siz soydaşlarımın yanında mutluluğunuzu paylaşacaklardır.

Beni doğuran çok sevdiğim annemin kalp ameliyatı geçirmesiyle yaşadığı sağlık sorununu paylaşmam gerektiğinden bu coşkulu ve mutlu günde aranızda yokum ama, kalbim her zaman sizinledir…

Mutluyum çünkü, aynı duyguları yaşıyoruz…
Mutluyum Çünkü, bizler ortak bir coğrafyayı, ortak bir tarihi ve her şeyden önemlisi ortak bir kaderi paylaşıyoruz…
Mutluyum çünkü, soydaşız…
Mutluyum çünkü, Türk ve Bulgar ilişkileri son zamanlarda tüm Avrupa ülkelerini kıskandıracak ve göz kamaştıracak bir boyuta gelmiştir.
Mutluyum çünkü, İlişkilerimiz artık güven, dostluk, karşılıklı yarar ve işbirliği zemininde süratle gelişmektedir.
Mutluyum çünkü, Bulgaristan"da yaşayan siz soydaşlarımızın ülkelerimiz arasındaki dostluk köprüsünün güçlenmesinde oynadığınız rol o kadar önemli ki…
Mutluyum çünkü, Siz soydaşlarımız Bulgaristan"ın ve Türkiye"nin çalışkan ve dürüst birer vatandaşlarısınız.
Mutluyum çünkü, düzenlediğiniz bu tören, dostluk bağlarının her geçen gün biraz daha kuvvetlendiğinin bir göstergesidir.

Bizler, Avcılar Belediyesi, Balkan Türkleri Dayanışma Derneği ve Firuzköy Vakfı olarak her zaman siz soydaşlarımızın yanındayız…
Sorunlarınız bizim sorunlarımız, dertleriniz hepimizin derdi, kapımız her soydaşımıza da açıktır..

Böyle mutlu ve coşkulu bir buluşmaya emek veren herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum…

Günün Önemli Haberleri