Dededen toruna zincirleme tecavüz!

Abone ol

Liseye giden kız torununa zincirleme tecavüz ettiği iddia edilen 69 yaşındaki Yakup T. 25 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Adana'da liseye giden kız torununa zincirleme tecavüz ettiği iddia edilen 69 yaşındaki Yakup T. 25 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Yakup T.'nin tecavüz ettiği torununu, "Kimseye bir şey anlatma yoksa taşlanarak öldürülürsün" diyerek tehdit ettiği de ortaya çıktı.

Sarıçam İlçesi'ne bağlı İncirlik Mahallesi'nde yaşayan Yakup T.' iddiaya göre 2005'de 14 yaşında olan torunu N.A.'ya tuvalette tecavüz etti. Torunun çıplak fotoğraflarını da çektikten sonra, 2006 yılına kadar tecavüzde bulundu. "Bu olayları kimseye söyleme yoksa vatandaşlar taşlayarak seni öldürür" diyerek torunu N.A.'yı korkutup tehdit ettiği ileri sürülen sapık dedenin taciz olayı, torunu N.A.'nın kız arkadaşı 16 yaşındaki M.T.'ye de cinsel tacizde bulunmak istemesi üzerine ortaya çıktı. N.A.'nın, dedesinin kendisine de tecavüz ettiğini jandarmaya anlatması üzerine tamircilikten emekli dede Yakup T., 27 Ocak 2006'da tutuklandı. N.A.'nın da yapılan muayenesinde bakire olmadığı ortaya çıktı.

Yaklaşık 4 yıldır 'torununa zincirleme şekilde tecavüz etmek, hürriyetini tahdit etmek' suçlarından yargılanan Yakup T. karar duruşmasına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen Yakup T., "Torunum N.A. erkek arkadaşı H. ile ilişkiye girmiş. O yüzden kızlığı bozulmuştu. Bu durumu ben öğrendim. Bana, 'Dede kimseye söyleme. Annem duymasın' dedi. Daha sonra her şey ortaya çıkınca bana iftira atmaya başladılar. İnsan torununa tecavüz eder mi?" diyerek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, Yakup T.'yi torununa tecavüz ettiğine kanaat getirerek 25 yıl hapis cezasına mahkum etti. Yakup T.'nin avukatı, kararı fazla bulup, "Bu davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götüreceğim" dedi.

Günün Önemli Haberleri