Dede Obamaya işkence

Abone ol

Obama İngiltere'ye mesafeli mi olacak? Times gazetesi Obama'nın işkence göre büyük dedesini gündeme getirdi.

Times gazetesi Obama ile ilgili farklı bir habere yer veriyor. Müstakbel başkanın İngiltere ve İngilizlere bakışını konu alan Times, bu bakışın kökenlerini Obama'nın soy ağacında arıyor.

"Kenya'daki akrabalarına göre, Barack Obama'nın büyük babası Kenya'nın bağımsızlık mücadelesi sırasında İngilizler tarafından hapse atılmış ve acımasızca işkenceden geçirilmişti. Obama'nın babasının babası Hüseyin Onyango Obama, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra bir İngiliz subayının aşçısıyken, Kenya bağımsızlık hareketinde yeraldı. 1949'da tutuklandı ve iki yıl hapse mahkum edildi. Ailesinin anlatımına göre, burada büyük şiddete maruz kaldı."

Times gazetesi, büyük babasına ilişkin bilgilere Obama'nın anılarında da rastlanabildiğini, ancak büyük annesi Sarah Onyango'nun anlattıklarının konuyla ilgili yeni ayrıntılar barındırdığını belirtiyor. Gazete buradan şu sonucu çıkarmış:

"Anılarından da anlaşılacağı gibi, Obama'nın İngiliz sömürgeciliğinin hayranı olmadığı ortada. Ancak İngiliz yetkililerin büyük babasına işkence ettiği bilgisi Obama'nın husumetini derinleştirebilir."

BBC Türkçe

Günün Önemli Haberleri