Davutoğlu'ndan füze açıklaması

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hava savunma ihalesinde neden Çin'in tercih edildiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Çinli firmanın Türkiye'de üretilmesi ve teknoloji paylaşımı yapılması önerisinin tercihte rol oynadığını söyledi.

Davutoğlu, CNN Türk televizyonunda katıldığı bir programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

KAPASİTEMİZİ GELİŞTİRMEMİZ LAZIM

Füze kalkanı ihalesiyle ilgili bir soru üzerine Davutoğlu, "Çinlilerle iş yapalım diye yola çıkılmış değil. Veya 'şu ülkeyle iş yapalım bu ülkeyle yapmayalım' diye bir tercihte bulunarak yola çıkılmış değil. Böyle bir şey yok. Ama acilen bizim bu kapasitemizi geliştirmemiz lazım" diye konuştu.

Davutoğlu, kriterler doğrultusunda sıralama yapıldığını ve hükümetin herhangi bir tercihinin söz konusu olmadığını dile getirerek, "

"Bu sıralamada Çinli firmanın verdiği şey ki bizim için en önemlisi; Türkiye'de üretilmesi ve teknoloji paylaşımı yapılmasıdır. Biz ilanihaye kendi güvenliğimiz için dışarıdan alım yapmak durumunda olan bir ülke olmak istemiyoruz. Bizim için iş yapacak olan teknolojiyi paylaşmaya hazır olması lazım. Üretimi paylaşmaya hazır olması lazım. Biz bunu kendi ülkemizde üretmek istiyoruz. Artık Türkiye savunma sanayini geçici alımlarla ya da hibelerle idame ettirmek gibi lüksü olan bir ülke değildir. Lüks bile değildir, bu bir zaaftır. Böyle bir zaafa biz göz yumamayız."

Günün Önemli Haberleri