DASKın reklam kampanyası

Abone ol

Basın ilanları ile ülkemize Golden Drum kazandıran “DASK - Sallanmayın” kampanyasının yeni reklam filmleri gösterime girdi.

BU BİR REKLAMDIR

Kamu ve özel sektörün bir arada işleyişi açısından dünyada örnek bir uygulama olan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), hayata geçirdiği projelerle Türkiye’de sigortalılık bilincinin gelişmesi yönündeki çalışmalarına devam ediyor.

Bu doğrultuda DASK, Ekim 2008’de hayata geçirdiği ilk reklam kampanyasında konutların başına gelen hasarların sorumlusunun sahipleri olduğunu gösterirken yeni kampanyada  Zorunlu Deprem Sigortası’nın kesinlikle unutulmaması gerektiğine vurgu yapıyor.

DASK'ın yeni reklam ve iletişim kampanyası, mevcut poliçe sahiplerini, zorunlu deprem sigortası olmayan konut sahiplerini ve yeni konut alacak kişileri hedefliyor. Unutma temasını ve Zorunlu Deprem Sigortası’nın unutulmaması gerektiğini başarılı bir şekilde anlatan film, bir yandan da Zorunlu Deprem Sigortası’nın ucuzluğunu, kolaylığını ve indirimlerini de filmde kullanılan posterlerle aktarıyor.

Künye

Reklamın Başlığı: Sallanmayın

Reklamveren: DASK

Reklamveren Temsilcisi: DASK

Reklam Ajansı: Gram İstanbul

Yaratıcı Yönetmen: Nurcan Yıldız

Yaratıcı Grup: Tarık Akın, Erçin Sadıkoğlu, Feyza Küçükaltıntaş, Barış Alkan, Altuğ Demirel, Gökhan Ünver, Recep Eliçevik

Stratejik Planlama: Xavier Schoonjans

Müşteri İlişkileri: Beyza Ciğer, Fırat Alagözlü

Ajans Prodüktörü: Selim İpek

Yapım Şirketi: Taxi Film Works

Yönetmen: Özer Feyzioğlu

İlk Yayın Tarihi: 20 Mayıs 2009

ZDS HAKKINDA DETAYLI BİLGİ DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

ZDS ucuz bir sigortadır

ZDS’nin primleri saptanırken kâr amacı güdülmediğinden; primler, konut sahiplerinin ödenebilir bir prim karşılığında teminat almaları dikkate alınarak devlet tarafından belirleniyor. Örneğin, en riskli bölgedeki (birinci derecede risk bölgesi) 100 metrekare betonarme bir konutun poliçesi için prim bedeli 131 TL. İkinci ve üçüncü derecede riskli bölgelerdeki aynı konutun ZDS prim bedeli sırasıyla ikinci derece için 95 TL, üçüncü derece için 56 TL, dördüncü ve beşinci derece için 40 TL ve 34 TL dir. DASK tarafından bir konut için metrekaresine ve yapı tipine bağlı olarak azami 140.000 TL’ye kadar teminat verilebiliyor.  Bunlara ek olarak, indirimlerden yararlanılması durumunda: 131 TL’lik prim, 107 TL ya da 83 TL’ye düşmektedir.

Bugüne kadar 19,7 milyon TL tazminat ödendi

Yapılan çalışmalarda son 60 yılda doğal afetlerin yol açtığı yapısal hasar istatistikleri dikkate alındığında, bu hasarların üçte ikisinin (2/3) deprem nedeniyle meydana geldiği görülüyor. DASK bugüne kadar zarar gören sigortalılarına önemli miktarlarda tazminat ödemesinde bulundu. Uygulamanın başladığı 27 Eylül 2000 tarihinden itibaren bu güne kadar meydana gelen ve büyüklüğü 3,6’dan 6,5’e kadar çıkan 238 deprem olayı nedeniyle açılmış 10.448 hasar dosyası için DASK tarafından ödenen toplam tazminat tutarı 19,7 milyon TL’ye ulaştı.

ZDS kısmi hasarları da ödüyor

Zorunlu Deprem Sigortası’nda tazminatın ödenebilmesi için konutun tamamen yıkılması şart değil. ZDS poliçesi hem tam hasarı, hem de kısmi hasarı sigorta bedeline kadar ödüyor. Bugüne kadar gerçekleşen tazminat ödemelerinin yaklaşık %97’si sadece kısmi hasar ile ilgili ödemeleri içeriyor. Yani küçük ve orta ölçekli depremler nedeni ile evde meydana gelen yıkıma neden olmayan onarım ve tamir masrafları da Zorunlu Deprem Sigortası tarafından karşılanıyor.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

Günün Önemli Haberleri