Çuval baskınının fotoğrafı

Abone ol

Süleymaniye'deki çuval baskını dosyası yeniden açıldı. Operasyona katılan ABD'li asker Köksal Karabay'ı yalanladı.

Kuzey Irak’ta 4 Temmuz 2003’deki çuval vakasının kilit adamı emekli Korgeneral Köksal Karabay’ın önceki gece Habertürk’te yayınlanan açıklamalarının ardından, olayın karşı taraftaki kilit adamlarından Amerikalı tim lideri de vakayı baştan sona Hürriyet’e anlattı.

Adının açıklanmasını istemeyen, ancak ismi belirtilmeden resminin yayınlanmasına izin veren 26 yaşındaki Amerikalı tim lideri, Korgeneral Karabay’ın, "Türk askerleri bina içinde hazırlıklı bekliyordu" şeklindeki açıklamasına karşın, ABD’li asker, Türk askerlerinin hazırlıksız yakalandığını ve baskın sırasında kanapede televizyon seyrettiklerini iddia etti. Amerikalı asker ayrıca, Türk karargahının gözcü olarak tuttuğu yerel muhafızları da parayla satın aldıklarını, dolayısıyla Türk askerinin, baskın konusunda uyarılmadığını ileri sürdü.


Baskın anı
Amerikalı askerler ve Kürt peşmergeler tarafından Türk timine baskın sırasında çekilmiş bir fotoğraf. Tam teçhizatlı ABD askerinin sırtında roketatar elinde ise otomatik tüfek var. Baskını anlatan ABD’li tim komutanı 2004 Temmuz’unda Irak dönüşü ordudan ayrılmış.
Günün Önemli Haberleri