Cumhuriyet gazetesi zamlandı

Abone ol

Cumhuriyet gazetesinin fiyatı yüzde 50 zamlandı, 750 bin lira oldu

Cumhuriyet gazetesinin fiyatı bugünden geçerli olmak üzere 50 kuruştan 75 kuruşa çıkartıldı. Gazete yönetimi yapılan zammı birinci sayfadan okurlarına şu yazı ile açıkladı:

Bugünden başlayarak Cumhuriyet'in fiyatı artık 50 değil 75 kuruştur.
Hiçbir gazete fiyat artırımına gitmek istemez.
Gerçekçi konuşmak gerekir, Cumhuriyet'in satış sayısı son dönemde sürekli yükseliyordu; fiyat artışı belki bu hızı kesecek, tirajın bir ölçüde düşüşüne de yol açabilecektir.
Çünkü herkesin kendine göre bir bütçesi vardır; hayatın katı koşullarını ve geçim zorluklarını çok iyi bilmekteyiz.
Satış yükselirken bir gazetenin satış fiyatını artırmasının anlamını algılayacak kadar deneyim sahibiyiz.
Ne var ki, bugünkü medya yapısı içinde özel bir yeri ve değişik bir konuşlanması olan gazetemizi sevenlerin ve aydınlık okurlarımızın gerçeklerimizi değerlendireceğine de inanıyoruz.
Yapısı bozulan medya dünyasında Cumhuriyet'in Cumhuriyet olarak süregelmesi ve devam edebilmesi için bu zor kararı almaktan kaçınmak olanağı yoktu.
Günümüzde dinci basının tüm ülkede bedava dağıtımı geçerlidir ve büyük holding sermayesine dayanan gazetelerin de özel koşulları biliniyor.
Cumhuriyet'in okurlarından başka dayanağı yoktur.
Okurlarımızın bizi anlayacaklarına inanıyoruz.
Cumhuriyet'in yapılanması, öteki gazetelerden bambaşka koşullara dayanıyor. Okurlarımızın bizi bizden daha iyi anladıklarını biliyoruz; gösterecekleri özveriye şimdiden şükranlarımızı sunarız.

Günün Önemli Haberleri