Çukurca şehitleri

Behiç KILIÇ behickilic@internethaber.com

Siyasetcisi, askeri ve yüksek bürokratı ile Ankara gününü gün etsin bakalım!. Vatansever köşe yazarları en vatanseverin  Demirel mi, Ecevit mi; Son Padişah’ın hain mi değil mi diye derin geyiğini kovalayadursun ve de aziz milletimizin mutlu azınlığı,haramzadeleri, yüce divanlık muhteremleri, emekli zengin paşaları ile bunların ayak işlerinden nemalanan bizdeki adı ile sanatçı diye anılan bir nevi hizmet elemanları, pisliğinde boncuk varmış gibi, müteahhit patronların acaip maaşlarla beslediği medya yıldızları falan, ülkeye sırtlarını dönmüş vaziyette, Ege’nin Akdeniz’in sularında şen şakrat çimedursunlar!..

Aslan gibi evlatlarımızı kaybedeiyoruz...

Bu yazıyı yazarken Van’da bir assubayımızın, eşkıya takibinde şehit olduğu haberi geldi. Çukurca’da, mayına veroiğimiz dört arslanı yeni toprağa verdik.

Bu şehitlerin yüzü suyu hürmetinedir ki;

Bu vatan “ne bunlara”, ”ne onlara” kalmayacaktır !..

Yani ne dağdaki AB-ABD taşeronu eşkıya çetesi ve uzantılarına,ne de deniz kenarında yayılmış durumdaki ABD-AB acentası ve beslemeleri haramzadelere...

Çukurca’da anlamlı bir tören yapıldı. 06.2005 tarihinde,  PKK militanlarının döşedikleri mayına basması sonucu görevi başında şehit olan  J.Üstğ. Adnan BAHAT'ın adı, Çukurca’daki “ Çok Programlı Liseye “ verildi.

Hatırlamanız lazım, bir süre önce Tunceli’de ölü ele geçirilen bir eşkiyanın cesedi, yandaşları tarafından propaganda gösterileri ile Çukurca’da gömülmüştü. Bu sırada göstericiler, ”Çukurca TC’ye mezar olacak” diye bağırmışlardı.Çukurca Kaymakam’ı olaya müdahale etmiş, Çukurca’lılar Devlet’in varlığını hissedince militanlara karşı çıkmışlardı. Şehit Üstteğmen Adnan Bahat’ın liseye adının verilmesi ile ilgili törene katılan Çukurca’lılar, ilçelerinde görev yapan ve halkla bütünleştiği için çok sevilen Başkomiser Oguz YURDAER’i de minnetle andılar.Kaymakamlık ilçede bir park yaptırdı. Parkta bulunan, Selçuklu Mimarisi tarzındaki çeşmeye ilçede ki görevi süresince üstün hizmet ve gayret gösteren Başkomiser Oguz YURDAER' in adı verildi.

Eşkiyanın dediği gibi elbetteki Çukurca TC’ye mezar olmayacaktır. Ama bu ülkenin kahraman evlatları, Çukurca gibi vatan toprakları uğruna,  göğüslerini düşmanın namlusuna açacaklardır. Adları da sonsuza kadar abideleşecektir. Bu saldırgan sürü canımızı yakıyor. Bunun en önemli sebeblerinden birisi, bölgede çakıl taşına bile hakim olan Özel Tim ekibinin dağıtılmasıdır.28 Şubat’ın malum paşaları ile siyasileri bunun müsebbibidir. Öğrendiğimize göre, saldırganla mücadele için Avrupa ülktelerindeki yasaların çıkarılması isteniyor. AB uğruna atılan imzalar, eşkıya çetesi ile, bu güne kadar maskeli gezen milislerini cesaretlendirdi. Alenen Türk topraklarını istiyorlar. Meydan okuyorlar.

Sabah gazetesi şöyle yazdı...

“Orgeneral Başbuğ, terörle mücadele için Avrupa'da geçerli kanunlar bizde olsun yeter dedi. SABAH, o kanunları buldu.Başbuğ, ‘İngiltere'de örgüt rengi taşıyan rozet takamazsın. Bizde canlı bomba ölümsüz ilan ediliyor’ demişti... SABAH, yasayı inceledi. Bize demokrasi dersi verenler bakın terörle nasıl savaşıyor:

Terör örgütlerinin toplantılarına destek verenler veya katılanlar 10 yıl hapis cezasına çarptırılır.

Terör örgütünü destekleyen nitelikte müzik çalanlar ve pankart taşıyanlar en az altı ay hapis yatar.

Terör örgütleri için para ve yardım toplayanlar beş yılını demir parmaklıkların ardında geçirir.

Teröristler hakkında bilgi sahibi olup da bunu polise vermeyenler de beş yıla mahkûm edilir.

Polis, tutuklama izni olmaksızın gerekçeli şüphe ile tutuklama yapar. “

Bu yasalar hemen çıkarılmalıdır...

Kim çıkaracak?..