Çubukçu medyayı yalanladı

Abone ol

Devlet Bakanı Çubukçu, Eskişehir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde yapılan atamalara açıklık getirdi

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Eskişehir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde yapılan atamalarda, ''cumhuriyet karşıtı çalışmaların olduğu'' yönündeki haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

Çubukçu, bugün bir gazetede çıkan ''Engel Tanımayan Atama'' başlıklı haber üzerine yaptığı yazılı açıklamada, ''söz konusu atamaların yeni yapılmış gibi duyurulduğunu ve kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini'' kaydetti.

Haberde, ''Halis Toprak Çocuk Yuvası Müdürlüğü'ne piknikte
unuttuğu engelli çocuğun ölümünden sorumlu bulunarak cezalandırılan öğretmen getirildi'' bilgisine yer verildiğine dikkati çeken Çubukçu, şunları belirtti:

''Meydana gelen bu üzücü olayla ilgili yargı süreci devam etmekte olup, bu hadisede Muhittin Yılmaz'a yönelik doğrudan bir suçlama yoktur. Kamu hizmeti bulunan Yılmaz hakkında herhangi bir adli ceza söz konusu olmadığı gibi Muhittin Yılmaz 2004'den bu yana valilik oluru ile görev yapmaktadır. Maide Bolel Huzurevi'nde ise kuruluş müdürü olarak haberde verildiği gibi Kamil Küçük değil, Yakup Pınar görev yapmaktadır. Hacettepe Üniversitesi mezunu, 1990 yılından bu yana kurumumuzda çalışan Kız Yetiştirme Yurdu Müdür Vekili Sevil Gökçü ise kılık kıyafet yönetmeliğine uygun giyinmekte olup, yurtta kalan kızlarımıza baskı yaptığı yönünde herhangi bir şikayet ya da tespit söz konusu değildir. Haberde, '0-6 yaş Çocuk Yuvası Müdürlüğü'ne İmam Hatip Lisesi kökenli Doğan Alkan'ın atandığı' belirtilmektedir. Oysa personelimiz  İmam Hatip Lisesi mezunu değil, düz lise mezunudur ve Çocuk Yuvası Müdürlüğü'nde valilik oluru ile vekaleten görev yapmaktadır. 'Süleyman Çakır Huzurevi'ne Dursun Önder'in getirildiği' bilgisi de haberin diğer bilgileri gibi yanlıştır. Sedat Kütahyalı ise farklı konulardaki muhakkik raporuna istinaden Afyon'a nakledilmiştir''

Haberin ''eksik, hatalı ve maksatlı'' olduğunu savunan Çubukçu, ''Eskişehir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde yapılan atamalarda, cumhuriyet karşıtı çalışmaların olduğu yönündeki haberler tamamen asılsızdır ve yanlış bilgilerle doludur'' dedi.

Günün Önemli Haberleri