Çubukçu gazeteleri yalanladı

Abone ol

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere tepki gösterdi!

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, bazı basın yayın organlarında çıkan "Durmuş Ö. isimli vatandaşın 2 yaşındaki oğlu Fahi Ö.'yü geçici olarak bırakmak için Konya İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne başvurduğu ve buradan gerekli yardımı alamadığı" şeklindeki haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Bakan Çubukçu, yaptığı yazılı açıklamada, 23 Mart Perşembe günü, bazı basın yayın organlarında "Durmuş Ö. isimli vatandaşın 2 yaşındaki oğlu Fahi Ö.'yü geçici olarak bırakmak için Konya İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne başvurduğu ve buradan gerekli yardımı alamadığı" şeklinde çıkan haberler üzerine, verdiği talimatlar doğrultusunda inceleme yapıldığını belirtti. Çubukçu, "Haberlere konu olan Durmuş Ö, yaklaşık 10 gün önce Konya İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne giderek, çocuğu Fatih Ö.'yü geçici olarak yuvaya vermek istediğimi belirtmiştir. Ancak bu talebini yazılı hale getirmemiştir. Kurumumuz meslek elemanlarınca Durmuş Ö.'ye gerekli rehberlik yapılarak, oğlu Fatih Ö.'nün yararlanabileceği hizmet modelleri (evlat edinme, koruyucu aile v.b.) hakkında detaylı bilgi verilmiştir" dedi.

"Ancak Durmuş Ö.'nün, çocuğunu evlatlık vermek istemediğini, diğer önerileri düşüneceğini ve daha sonra uğrayacağını söyleyerek ve çocuğunu yanına alarak kuruluştan ayrılmıştır" diyen Çubukçu, "Konya İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce Şevkat Derneği Erkek Sığınma Evi yetkilileri ile yapılan görüşmede Durmuş Ö.'nün şehir dışında olduğu, nerede olduğunu bilmediklerini belirtmişlerdir. Adı geçenin, Konya İli'ne gelmesine müteakip çocuğun bakılması konusunda gerekli her türlü destek verilecektir" ifadelerini kullandı.

Yarınların teminatı çocukların korunup kollanmasının üzerinde hassasiyetle durduklarını belirten Çubukçu, "Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için haberin bu bilgiler ışığında değerlendirileceğine inanıyorum" dedi.

Günün Önemli Haberleri