Çubukçu bu soruya ne yanıt verecek?

Abone ol

Eğitim camiasında sık sık meydana gelen skandallarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya öyle bir soru soruldu ki...

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya, "Bakanlığınıza karşı bu derece güven erozyonunun yaşandığı bir ortamda ne yapmayı düşünmektesiniz? ÖSYM Başkanı da dahil sorumluların görevden alınması ve sizin istifanız söz konusu mudur" diye sordu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, TBMM Başkanlığı'na, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 27 Mart 2011 tarihinde yapılan YGS'de, birçok sorunun şifreleme yöntemi ile çözülebildiği iddialarının basına yansıdığını hatırlatan Özbolat, şu soruları yöneltti:

"YGS ve daha önceki diğer bütün sınavlar göz önüne alındığında, hangi sınavlarda şifreleme yöntemi kullanılmıştır? Böyle bir sistemin kullanılması gerekli ya da zorunlu mudur?

Geçtiğimiz yılki Polis Meslek Yüksekokulu Sınavı ve KPSS'deki kopya iddialarına ilişkin bakanlığınızca soruşturma yapılmış mıydı? Eğer yapılmışsa bu soruşturmanın sonuçları nelerdir? Herhangi bir ceza alan var mıdır? YGS'deki şifreleme iddiaları ile bu kopya olayları arasında nasıl bir bağlantı kurmaktasınız?

ÖSYM Başkanı'nın şifreleme iddialarını kabul ettiği ve öğrencilere gönderdiği mektubun sonunda yer alan tehditlere ilişkin herhangi bir araştırma yapıldı mı? Yapılmadıysa yapılacak mıdır?

Son YGS'deki iddialarla ilgili olarak adli soruşturmanın yanında, bakanlığınızca herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

Geçtiğimiz hafta yapılan Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi Sınavı'ndaki kopyaya ilişkin soruşturma başlatılmış mıdır? Bu soruşturmanın ne zaman sonuçlanması beklenmektedir?

Bakanlığınızın görevlendirdiği bir sınav gözetmeninin soru yanıtlarını dağıtırken elde edilen görüntülerin benzerlerinin, birçok ilde yaşandığı iddia edilmektedir. Buna karşın ne gibi bir düzenleme yapmayı düşünmektesiniz?

ÖSYM Başkanı'nın her geçen gün yeni tartışma yaratan açıklamaları ülke kamuoyunu, öğrencileri ve velileri tatmin etmemişken, siz bu açıklamaların neresinden tatmin oldunuz?"

Günün Önemli Haberleri