Çorapta cep taşıyan vekil

Abone ol

Üç adet cep telefonu var. İkisi normal yerlerde, cepte... Üçüncüsü ise ayaktaki çorabın içinde. İşte şaşırtan vekil;

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in üzerinde kartvizit gibi ismi ve makamı yer alan çorapları tarihe geçmişti. Ama son gelen Meclis kulisi bu rekoru egale edecek gibi görünüyor. Çok konuşulacak olayı bir gazeteci aktardı.

Kuliste, bir grup milletvekili oturmuş sohbet ediyormuş. Bugüne kadar "taban politikası" yapması ve seçmenin her talebine yüksünmeden koşturmasıyla ünlü AK Parti milletvekilinin o gün de telefonu susmak bilmemiş.

Ceketinin sol cebinde çalan telefonu açıp konuşmaya başladığı anda ikinci telefon sesi gelmiş. Milletvekili hiç bozuntuya vermeden, bu kez sağ ceket cebinden çalmakta olan telefonu çıkarıp, "Alaovvv bir dakika bekle hele..." deyip açık vaziyette sehpaya bırakmış.

Tam bu sırada üçüncü bir telefonun sesi duyulmuş. Birlikte oturduğu kişiler sesin nereden geldiğini araştırırken telefonda konuşmakta olan milletvekili "O da benimkisi" demiş. Ayağını hafiften yukarı kaldırıp çorabının içinde çalmakta olan cep telefonunu çıkarmış.

Üç cep telefonlu milletvekili konuşmalarını tamamladığında tıp doktoru bağımsız milletvekili Prof. Ülkü Güney, kendisini uyarmadan edememiş: "Ben çorapta sigara taşındığını bilirdim de cep telefonuna ilk kez tanıklık ettim. Yalnız, dikkat et kulağında mantar olur..." Peki gelelim, çorabında cep telefonu taşıyan milletvekilinin kim olduğuna...

Olaya tanıklık eden gazeteci milletvekilinin ismini söylemedi, ancak çok önemli bir şifre verdi: "Kendisi ' kara çadırın, kara oğlu' diye tanınır." Gerisini bulmak size kalmış.

(Haber: Metehan Demir)//

Günün Önemli Haberleri