Çöpden 275 bin dolar buldu

Abone ol

Japonya'da çöp işçisinin bulduğu 275 bin dolar, işçinin çalıştığı şirkete kaldı.

Japonya'da endüstriyel çöpleri toplayan şirkette çalışan bir işçinin geçen yıl ekim ayında bulduğu yaklaşık 275 bin dolar, 6 ay süren çalışmaların ardından sahibinin bulunaması nedeniyle temizlik şirketinin oldu.

Japonya da endüstriyel çöpleri toplayan bir şirketin elemanı, gönderilen atıklar içinde yaklaşık 275 bin dolar civarında para buldu. Polis yetkilileri, 6 ay süren araştırmaların ardından paranın sahibinin bulunamaması üzerine şirketin paranın yeni sahibi olmaya hak kazandığını açıkladı. Tokyo'nun kuzey kesiminde yer alan Tokorozawa polis karakolunda görev yapan bir yetkili, "Eğer kimin kaybettiği 6 ay içinde ortaya çıkmazsa bulan kişi parayı alır. Bu genel kural bu davaya uyuyor" dedi.

Geçen yıl ekim ayında meydana gelen olayda, bir çöp işçisi elle kontrol ettiği çöpler arasında destelenmiş halde bir miktar para buldu. Daha sonra şirketten polise verilen ifadede, bulunan toplam para miktarının 31 milyon yen (yaklaşık 275 bin dolar) olduğu söylendi. Yerel medyada çıkan haberlere göre, şimdiye kadar 6 kişi paranın kendilerine ait olduğunu iddia etti. Fakat "bu benim evimden çalınan nakit para olabilir" veya "bu boşandığım karımın benden çaldığı para" şeklinde iddialarla ortaya çıkan bu kişilerin hiçbiri paranın kendilerine ait olduğunu ispat edemedi.

Günün Önemli Haberleri