Çocuklar istedi baz istasyonu kalktı

Abone ol

İzmit Beledisince kurulan Çocuk Hakları Masası'na gelen şikayetler üzerine, bir GSM şirketine ait baz istasyonu kaldırıldı.

İzmit Belediyesi Çocuk Hakları Masası Sorumlusu Zeynep Akı, belediye hizmet binasında yaptığı açıklamada, İzmit Belediyesi Çocuk Hakları Masası'nın 23 Nisan 2010 tarihinde kurulduğunu hatırlattı.

Çocukların buraya talep ve şikayetlerini bildirdiklerini kaydeden Akı, ''Elektronik posta ile bize ulaşan çocuklar, evlerinin bulunduğu Şirintepe Mahallesi'ndeki baz istasyonunun kaldırılmasını istedi. Talebi değerlendiren belediye encümeninin aldığı karar doğrultusunda söz konusu baz istasyonu bir süre önce mühürlendi. Bugün de yıkımını yapacağız'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından gazeteciler ile zabıta ekipleri baz istasyonun bulunduğu Şirintepe Mahallesi'ne gitti.

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Filiz Ertürk, burada yaptığı açıklamada, çocukların şikayetleri üzerine kanunlara dayanarak baz istasyonun 26 Mayısta mühürlendiğini ve bugün de yıkımın gerçekleşeceğini söyledi.

Bu sırada gelen baz istasyonu yetkilileri, tebligatın kendilerine ulaşmadığı gerekçesiyle yıkımın durdurulması gerektiğini ifade etti.

Şirintepe Mahalle Muhtarı Şuayip Muti ise ''Baz istasyonunun kaldırılması için bir ay önce spor kulübüne kararı tebliğ ettik. Baz istasyonu firması ile spor kulübü kendi aralarında protokol yapmışlar. Baz istasyonu ekipler tarafından mühürlenmesine rağmen işletiliyordu'' dedi.

Bir süre devam eden tartışmaların ardından baz istasyonu sökülerek kamyonlarla belediye ait depoya götürüldü.

Günün Önemli Haberleri