Çocuk kaçırmada sürpriz gelişme

Abone ol

Şeref Can Engin'i kaçırdığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen A.D serbest bırakıldı!

Çanakkale'de yaklaşık 4 ay önce ortadan kaybolan 2 yaşındaki Şeref Can Engin'i kaçırdığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen A.D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şeref Can'ın amcası Turgay Engin'in savcılığa verdiği ifadesinde ise "Çocuk kaçırıldıktan sonra A.D beni arayarak 100 bin YTL fidye istedi" dediği öğrenildi.

Çanakkale'de yaklaşık 4 ay önce kaybolan Şeref Can'ın, Kadıköy İçerenköy'deki bir apartman dairesinde bulunmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan A.D., sorgusunun tamamlanmasının ardından Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcı tarafından ifadesi alınan A.D. daha sonra "gaspa teşebbüs ve hürriyeti tahdit" suçlarından 1. Sulh Mahkemesi'ne sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemede Y.E. ve T.E. ile birlikte ifadesi alınan A.D.'nin edinilen bilgiye göre; Y.E. ile aralarında bir süre önce bir ilişki olduğunu ve bu ilişkiden Şeref Can'ın doğduğunu iddia etti.

Diğer iddialar arasında ise daha önce A.D.'nin belli aralıklarla Şeref Can'ı gördüğü ve son görüşmelerinde ise anne Y.E.'nin oğlunun tırnak ve tükürük örneğini test yapılabilmesi için A.D.'ye verdiği iddia edildi. Şeref Can Engin kaçırıldıktan sonra anne Y.E.'nin oğlunu görmek amacıyla A.D.'nin yanına geldiği ileri sürüldü. A.D.'nin mahkemeye sevk edilmesinden hemen sonra adliyeden ayrılan Engin çifti soruları cevapsız bırakarak sorgulama devam ettiği için açıklama yapamayacaklarını söyledi.

Daha sonra adliyeden ayrılan A.D.'nin eşi N.D. de basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakarak adliyeden ayrıldı. 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınan A.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmasının ardından Avukatı Yusuf Ziya Halıcıoğlu ile birlikte adliyeden çıkan A.D., konuyla ilgili olarak açıklama yapamayacağını, tek yetkili kişinin avukatı olduğu söyledi.

Avukat Halıcıoğlu, "Çocuk kaçırılmadığı sabit olundu ve bu yüzden serbest bırakıldı. Duygusal bir ilişki, şahsi bir konu daha sonra açkılama yapacağım. Şu anda bir açıklama yapmak iki aileyi mağdur eder" dedi. A.D., DNA testi yaptırılıp yaptırıldığı sorularına ise cevap vermezken, bu konuyla ilgili olarak daha sonra tazminat davası açacağını söyledi. A.D., kendisinin 4 çocuğu olmasına rağmen basın mensuplarına 5 çocuğu olduğunu söyledi.

Günün Önemli Haberleri