Çıplak kız hala gündemde

Abone ol

Denize çıplak giren kızın isminin açıklanması basını ikiye böldü.

Doğumgününde aldığı alkolün etkisiyle denize çıplak giren genç kızın görüntüsünün ve isminin açıklanması basını ikiye böldü. Milliyet ombudmanı Derya Sazak genç kızın kimlik bilgilerinin saklı tutulması gerektiğini yazarken, Hürriyet'in okur temsilcisi Temuçin Tüzecan tam tersini savundu.

Derya Sazak "" başlıklı yazısında genç kızın resimlerinin bilinçli olarak gazetede yayınlanmadığını ancak internet sitesinde yayınlandığını söylüyor ve isminin saklı tutulabileceğini belirtiyor.

Temucin Tüzecen ise okurlarının tepkisine karşılık "İlk bakışta haklı gibi görünen bu eleştiriye katılmıyorum. Gazetede, yetişkin (25 yaşında) bir kadının bir eylemi haberleştirilmiş. Tek bir fotoğraf ve ortadan bir başlıkla: "Çırılçıplak denize girdi, ortalık karıştı." Söz konusu kadın, "Ben özgürüm. Doğum günümü kutlamak için denize girdim" de demiş. Böyle bir olay, hele fotoğraflandıysa, dünyanın tüm popüler gazetelerinde kullanılır. Aklıma hemen, özellikle İngiltere’de, spor karşılaşmalarında sahaya çırılçıplak girip koşanlar ve fotoğrafları boy boy yayımlananlar geliyor. Ki, bu koşma eyleminin bir de adı var: Streaking. Eğer bu genç kadın, bir adli olay haline gelen bu eyleminin fotoğraflarının çekilmesini ve yayımlanmasını istemiyorsa, ya bu eyleme kalkışmamalıydı, ya da görünmemeliydi, yakalanmamalıydı." diye yazdı.

Günün Önemli Haberleri