Çinli general casusluk olaylarını açığa çıkardı

Abone ol

Çin'de bir general, yolsuzluk suçlamasıyla mahkum edilmiş bazı üst düzey Komünist Parti yetkililerinin aslında casusluk yaptıklarını ve Çin'in sırlarını diğer ülkelere sattıklarını açıkladı.

Çin Ulusal Savunma Üniversitesi Müdürü Tümgeneral Jin Yinan, öğrencilere, "çok sayıda Komünist partisi üyesinin bozulduğunu ve yabancı ülkelere devlet sırlarını sattığını" söyledi.

Jin Yinan, YouTube ve benzeri sosyal paylaşım sitelerinde yayımlanan video klibinde, öğrencilere, "vatana ihaneti önleme amaçlı" bir ders verirken görülüyor.

Video klibinde, yanı başında bir fincan çayla açıklamalarda bulunan Tümgeneral Jin Yinan, son yıllardaki çeşitli casusluk olayları hakkında bilgiler veriyor.

Çin'in Seul'deki büyükelçisinin Güney Kore'ye hassas bilgiler aktardığını anlatan Jin Yinan, büyükelçinin yakalandığını, ama asıl giriştiği faaliyet fazlasıyla utanç verici bulunduğu için, hakkında mali yolsuzluk suçlaması yapıldığını söylüyor.

Çinli tümgeneral, bir diğer yüksek rütbeli yetkilinin de, tıpkı bir kuşak önce babasının yaptığı gibi casusluk faaliyetinde bulunduğunu anlatıyor; ancak söz konusu şahsın babasının Komünistler aleyhine değil, Komünistler için casusluk yaptığını belirtiyor.

Çin yönetimi henüz video klibi hakkında bir yorum yapmadı.

Casusluk olayları hakkında konuşmaya yanaşmayan Çin'de böyle bir olayın ortaya çıkması yüz kızartıcı bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Günün Önemli Haberleri