'Çingene Kızı'na büyük ayıp!

Abone ol

'Çingene Kızı' için baba adı 'Türkiye', anne adı 'Anadolu' yazılırken, medeni hali kısmına 'bakire' yazılması dikkat çekti.

'Gaziantep'in Tarihte Dünü Bugünü' adlı panelde, kentin simgesi haline gelen Çingene Kızı' mozaiğini bulan gruptaki arkeologlardan Gaziantep Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Rifat Ergeç, izleyicilere bir sürpriz hazırladı.

Zeugma'nın Gaziantep için önemini anlatan, bir dönem Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü de yapan Yrd. Doç.Dr. Ergeç, "1998 başlarında Zeugma kazılarında grubumuzun bulduğu en önemli eserlerden birisi Çingene Kızı mozaiğiydi. O dönemde Çingene Kızı'na birçok isim konulmaya çalışıldı. Kimi 'Zeugma Kızı', bazıları 'Bizim Kız' dedi. Ama, Çingene Kızı, Gaziantep ile o kadar çok özdeşleşti ki Bakkallar Odası'nın bile logosu Çingene Kızı oldu. Biz onu çok sevdik ve artık onu nüfusumuza geçirdik" dedi.

Çingene Kızı için hazırladıkları nüfus cüzdanını sinevizyonda ekrana yansıtarak izleyicilere gösteren Yrd. Doç.Dr. Rifat Ergeç, katılımcıları güldürdü ve alkışlandı.

Baba adı: Türkiye, ana adı: Anadolu

Hazırlanan nüfus cüzdanında, Çingene Kız için baba adı 'Türkiye', anne adı 'Anadolu', doğum yeri 'Zeugma Belkıs', doğum tarihi 'Ekim 1998' ifadeleri yer aldı. Çingene Kızı'nın nüfusa kayıtlı olduğu yer olarak ise 'İli:Gaziantep, İlçesi: Nizip, Hane: Gaziantep Müzesi' yazıldı. Mozaiğin medeni hali kısmına 'bakire' yazılması da gözlerden kaçmadı.

Günün Önemli Haberleri