Cindoruk, öyle bir laf etti ki!

Abone ol

DP'nin 76 yaşındaki lideri Hüsamettin Cindoruk, AK Parti'nin gerçek oy oranını açıkladı!

Cindoruk, "merkez" olarak tanımladığı partisine katılım için herkesi aklıyla düşünmeye davet etti.

İşte Cindoruk'un Akşam'la yaptığı söyleşinin özeti:

-
2011'de iktidar ya da iktidar ortağı olacağız. Bunu, halkın kongredeki heyecanında gördük. AP'de bile böyle coşkulu bir kongre yapılmamıştı. Üç gündür yağmur gibi mail yağıyor. Herkes memnun, herkes mutlu. Siyasi hayatımda böyle bir şey görmedim. Bir parti geldi kendini feshetti. Başka bir partiyle aynı anda aynı mekanda kongresini yaptı. Herkes birbirine saygılı. Herkes yerinde mıh gibi çakılmıştı. Halk parti istiyordu. İşte parti.

Ben kimseye gel ya da gelme demem. Çağrıyı kongre kendisi zaten yapmıştır. Cumhuriyeti, laik ve demokrat rejimi savunanlar için bu kongre bir çağrıdır. Başka söze gerek yok. Çok ciddi bir talep var. 170 belediye başkanımız var şu an. Ama bizim bazı arkadaşlarımız başka partilerden başkan seçildi. Onlardan gelecekler var. Ben şunu söylüyorum; herkes iyice düşünsün, aklıyla karar versin öyle gelsin.

Celal Doğan, Zincirbozan'dan arkadaşımdır. Dört ay beraber yattık. Orada, karşılıklı bir güven duygusu oluştu aramızda. Kendisi zaten çok başarılı, güvenilir, mert bir isimdir.

AKP OYLARININ YÜZDE 25'İ BİZİM
Onların oyunun yüzde 25'i bizim. AKP'nin temel oyu, Milli Görüş'ün 1973'te aldığı yüzde 12'dir. Bu eksilir, yükselir. Ama ortalama yüzde 18 olur. Gerisi şişme oy. En çok da merkezden gitme şişme oylar.

Ortada açılım yok. Gele gele 34 kişilik gerilla müfrezesi dağdan indi. Bunlar, DTP'nin de gücünü kırdılar. Çünkü 'Önderimiz Apo' dediler. Önderle gerillalar bütünleşti. DTP devre dışı kaldı.

Türkiye'yi diktatörlüğe sürüklemek isteyebilirler. Ama Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü, dayanıklılığı buna izin vermez. Biz, Putin-Medvedev sisteminin kurulmasına da karşıyız. Abdullah Gül inecek Erdoğan çıkacak.  O inecek, diğeri çıkacak. Araya kimseyi de sokmuyorlar. Bunun sonu yok. Türkiye'de kimsenin gücü, diktatörlük kurmaya yetmez ama biz Gül-Erdoğan sistemini de yaşamak istemiyoruz.

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Günün Önemli Haberleri