Çin'den Türkiye'ye işbirlik teklifi

Abone ol

Çin'in en büyük film ve dağıtım şirketi olan Huaxia Films yetkilileri, İstanbul'da Türk yapımcı ve oyuncularıyla bir araya geldi.

Çin'in en büyük film ve dağıtım şirketi olan Huaxia Films yetkilileri, Kültür ve Turizm Bakanlığının ev sahipliğinde, Türkiye'nin önde gelen yapımcıları, televizyon temsilcileri ve dağıtımcılarıyla bir araya geldi.

Feriye Lokantasındaki toplantının açılışında konuşan Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP) Yönetim Kurulu Üyesi Mine Vargı, toplantının amacının, sinema ve filmcilik alanında karşılıklı alışverişi çoğaltmak, televizyon kanalları, yapımcılar, oyuncular, prodüksiyon ve dağıtım şirketleriyle görüşmeler yaparak, ortak projelere imza atmak olduğunu söyledi.

Vargı ayrıca, Türkiye ile Çin arasında film dağıtım ağını geliştirip, gerek televizyon gerekse sinema için film ve dizi alışverişinde bulunmak, sinema yasalarıyla ilgili bilgi almak adına toplantının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Mine Vargı, Türk oyuncuların nitelikleri ve Türk yapımlarıyla ilgili olarak Çinli heyete bilgi verileceğini de ifade etti.

Toplantıya, oyuncular, meslek birlikleri temsilcileri, yapımcı ve yönetmenler katıldı.

Günün Önemli Haberleri