Çılgın sanatçıdan yeni proje

Abone ol

Şaşırtıcı projeleriyle ünlü Danimarkalı bir sanatçı, şimdi de çevreyi korumak için Mont-Blanc’ı boyamayı düşünüyor.

Şili kökenli 42 yaşındaki Marco Evaristti, Fransa’daki ünlü Mont-Blanc tepesini “yakında” kırmızıya boyamayı tasarladığını belirtti. “Fazla açıklama yaparsam, Fransız yetkilileri, bu fikri saçma bulup bana engel çıkarabilir” diyen sanatçı, “Deli miyim ben!” diye konuştu.

Turistlerin Alp dağlarında yol açtığı kirliliğe dikkat çekmek isteyen sanatçı, tepeyi “kırmızı meyve esaslı boyayla” boyayacağını ve bunun için yetkililerden izin almayacağını belirtti.

Sanatçının açıklamasına göre, 1200 litre boyalı suyu Mont-Blanc tepesinin doruklarından birine taşımak için 15 kişilik ekip oluşturuldu bile. Dorukta 2500 m2’lik alan boyanacak. Operasyonun maliyeti 50 bin Euro’yu bulacak.

Evaristti, baharda da Fas’a giderek bir vahayı “kardeşliğin simgesi” olarak gördüğü kırmızıya boyama planları yapıyor.

“Kışkırtıcı” eylemlere imza atmış olan Danimarkalı sanatçı, 2004 yılında ABD’nin Grönland adasına nükleer atık bırakmasını protesto amacıyla bir buzdağını kırmızıya boyamıştı.

Sanatçının ses getiren eylemlerinden biri de birkaç yıl önce Kopenhag’daki uyuşturucu müptelalarından eroin, kokain ve AIDS virüsü bulaşmış kanla tablolar yapmalarını istemesi olmuştu.



Günün Önemli Haberleri