Çığ bölgesi ağaçlandırılacak

Abone ol

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Zigana Dağı'nda 10 kişinin yaşamını yitirdiği alanın ağaçlandırılacağını söyledi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda 10 kişinin yaşamını yitirdiği çığın meydana geldiği alanda ağaçlandırma çalışması yapılacağını söyledi.

Vali Salihoğlu, eşi Sabiha Salihoğlu ile Trabzon Tenis Dağcılık Kayak Kulübü'nü (TEDAK) ziyaret ederek, kulüp başkanı Ercan Bostan'a baş sağlığı dileğinde bulundu.

Burada bir açıklama yapan Salihoğlu, olayın üzüntü verici olduğunu belirterek, yaşamını yitiren dağcıların profesyonel kişiler olduğunu anımsattı.

Olayla ilgili olarak farklı yorumlarda bulunulduğunu ifade eden Salihoğlu, ''Bu olayda herhangi bir hata aranmaması gerekiyor. Sonuçta o insanlar bu konuda profesyoneldi. Onlar da böyle bir risk görmüş olsalardı zaten yürüyüş yapmazlardı'' dedi.

Salihoğlu, yapacakları anma çalışmaları kapsamında çığın meydana geldiği alanda ağaçlandırma yapmayı planladıklarını dile getirerek, bölgeye uygun ağaç türünün seçilmesi için bazı araştırmalarda bulunduklarını kaydetti.

Bu arada Vali Salihoğlu, çığ altında kalarak yaşamını yitiren 10 dağcının otopsi raporlarında, Dr. Dursun İnan'ın başında darp izine rastlandığını, diğer dağcılarda ise boğulma görüldüğünü belirtti.

Günün Önemli Haberleri