Çiçek, HSYK'dan açıklama bekliyor

Abone ol

Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, HSYK'ya çağrıda bulundu

 

Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Balyoz davası kapsamında gerçekleşen tutuklamaların davaya bakan hakimlerin değişmesinin ardından gerçekleştiği yönündeki eleştiriler üzerine HSYK'dan açıklama bekliyor

Çiçek, tutuklamaların hakimlerin değişmesinin ardından gerçekleşmesi yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine ise bununla ilgili HSYK’nın bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.

HSYK’ya açıkça çağrıda bulunan Çiçek, “Başkanlıkları değişen mahkemelerle ilgili ifade edeyim ki mahkeme başkanları bildiğim kadarıyla oy birliği ile değişti. Bu önemlidir. Orada çoğulcu bir yapı var. Danıştay’dan gelen var. Yargıtay’dan gelen var, ilk derece mahkemelerinden gelen var. Başka yerden gelen var. Barolardan gelen var. Demek ki orada hakikaten oy birliği ile çıktığına göre 21 kişilik kurulda bir konu oy birliği ile karara bağlanıyorsa çok farklı yerlerden gelenler açısından ortada değişmeyi gerektirecek bir durum vardır demektir. Onu herhalde HSYK kamuoyunda böyle bir tereddüt varsa bunu ortadan kaldırmak da onların görevidir. Açıklama yaparlarsa iyi olur. Bu sorunun cevabını ben veremem. İsterseniz buradan da bir çağrı yapmış olduk ki bu konuyu kamuoyunda tereddüt kalmasın HSYK bir açıklama da yapsın uygun görüyorsa” diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri