CHPyi ÇERNOBİL yaptı

Abone ol

Meclis'deki oturumda Cemil Çiçek, öyle bir konuşma yaptı ki CHP sıraları dalgalandı.

İNTERNETHABER

Meclis'deki başörtüsü yasağını kaldırmaya yönelik anayasa değişikliği görüşmeleri tansiyonu yüksek konuşmalara sahne oldu. Hükümet adına kürsüye çıkan Cemil Çiçek, öyle sözler söyledi ki CHP sıraları dalgalandı.


Konuşması sırasında sık sık CHP sıralarından sözlü tepkiler alan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bunlara aldırmayarak fırtına gibi arka arkaya şunları sıraladı;

*"40 yıllık bir sorun var. Çözüm yeri burasıdır. Buranın dışında kim nerede çözüm arıyorsa , demokrasiden söz etmesin..."

*"Millet ne diyor ona bakalım. Oy alırken tamam, sonra tu ka ka... Bu olmaz... "

*"Bu araştırmaları size rey verenler yaptırmış. Vermemişlerse de oy sizi beğenmedikleri içindir. Konda'nın araştırması... Halkın yüzde 78'i türban yasağının kalkmasını istiyor. "

*"Bu türlü bir üslupla bir yere varamayız (sataşmalar üzerine)  Siz laikliğin kantarı değilsiniz. Siz laiklik noteri değilisiniz. Benim laikliğimi ölçemezsiniz. Oturun oturduğunuz yerde. "

*"Ya millet sizi anlamıyor, ya siz milleti anlamıyorsunuz.
Sizin dışınızda iktidara gelenler, ya yobaz, ya gerici, ya çağdışıdır. 50 yıldır siz varsınız, millet sizi niye anlamıyor..."

*"Açıkça teklif ediyorum. Bu yasakları bu ayıpları kaldıralım. Bir taraftan haydi kızlar okula, öbür taraftan üniversite kapılarını kapat kızlara... Bu ayıp..."

*"Niye uzlaşmaya yanaşmıyor da Çernobil santrali gibi ülkeye korku ve dehşet salıyorsunuz. Her şeyi rejim sorunu haline getirmeyin. Kimsenin laiklikle bir sıkıntısı yok..."

*"Yükseköğrenimle sınırlı olarak, bunun dışına çıkılamaz diye düzenleme yapalım. Yoksa bu sorunu nasıl çözeceksiniz."

*"Siz ne dediniz. Biz türbana karşıyız. Anamız gibi örtünce bir şey diyor muyuz" dediniz. Ondan da vazgeçtiniz. Başbakan, Cumhurbaşkanı makamlarındakilerin hanımları başlarını açsın, sorun çözülsün, geldiğiniz nokta bu mu sizin. Anadolu'daki Ayşe bacının başındaki başörtüsüne diyeceğiniz bir şey yoksa niye buna saygılı olmuyoruz. Lafı oraya buraya götürmeyin. "

*"Bu millet laikliğin en büyük teminatıdır. Kimse laiklik üzerinden ucuzluk yapmaya kalkmasın. Kimse de bunun kantarı değildir."
Günün Önemli Haberleri