CHP’ye 111 milyar doları sordu

Abone ol

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, “Bizden önce 22 banka batırıldı, 111 milyar dolar batırılan millete ve devlete atılan kazığı mill...

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, “Bizden önce 22 banka batırıldı, 111 milyar dolar batırılan millete ve devlete atılan kazığı milletimiz henüz unutmadı. Kutu hesabı meraklılarına bu 111 milyar doları nasıl hesap edeceklerini soruyorum” dedi.
2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı’nın oylanmamış maddelerinin görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu’nda kürsüye gelen Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, AK Parti’nin hazırladığı bütçelerin nerelere gittiğini örneklerle anlattı. Muhalefet milletvekillerinin tepkileri arasında konuşma yapan Ünal, “AK Parti hükümeti deprem paraları ile maaş ödemedi, IMF’den 23.5 milyar dolar borç almadı. Bizden önce bu borçları alanlar yakasını ilikleyerek hangi talimatları aldığını milletimiz biliyor. Bizden önce 22 banka batırıldı, 111 milyar dolar batırılan millete ve devlete atılan kazığı milletimiz henüz unutmadı. Kutu hesabı meraklılarına bu 111 milyar doları nasıl hesap edeceklerini soruyorum” diye konuştu.

“TOPLU AÇILIŞ DEYİNCE AKLINIZA FUTBOL TOPU GELMESİN”
Ordu’da yapılan yatırımlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Ünal, “1990 yılında ek hastane inşaatı temel atma töreninden sonra kaç yıl sonra açıldı, 2004 yılında açıldı. 14 yıl sonra açıldı. 14 yılda bir ek bina inşaatını bitiremeyen iktidarlar gördü bu ülke. Bu ek hastane binası inşaatı 12 Sağlık Bakanı eskitti. AK Parti bunu sonuçlandırdı. Ordu-Giresun Havaalanı’nın özelliği dünyada ikinci, Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini taşıyor, denize dolgu yapma şekliyle. 2011 yılında inşaatı başladık ve 350 milyon bütçeli, 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanını 2014 yılında hizmete açacağız. Karadeniz-Akdeniz yolu olarak bilinen, Osmanlı Padişahı 2. Abdulhamit Han zamanında 140 yıllık özlem olarak bir türlü gerçekleştirilememiş olan yolu biz 2015 yılında açacağız. Ordu geçişi zor bir bölgedir, 88 kilometredir, 22 tünel var. Tünel deyince aklıma Bolu tüneli geliyor. AK Parti iktidara gelmeseydi Bolu tüneli bu millete patates ve elma deposu olarak hizmet vermeye devam edecekti. AK Parti döneminde yeni tanıştığınız bazı terimler var, toplu açılışlarla ilgili dönemlerdir. Toplu açılış deyince aklınıza futbol topu gelmesin, AK Parti bu bütçelerle ülkesine hizmet ediyor. Cumartesi günü Başbakanımızı Ordu’da ağırlayacağız. Daha önce bir Başbakan bir ile gittiğinde orada temel atsa alkışlanırdı, büyük bir kabul görürdü. Şimdi Ordu’ya gelişinde 96 tesis, 296 milyon liralık yatırımın bir anda kurdelesi kesilerek hizmete açılacak. İşte çalışan iktidar böyle olur, millete hizmet böyle olur” şeklinde konuştu.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri