CHPnin önerisi Mecliste reddedildi
Abone olCHP'nin, Adli Tıp Kurumunun işleyişi ve verdiği raporlarla ilgili araştırma önergesinin görüşülmesini içeren grup önerisi reddedildi.
CHP'nin, Adli Tıp Kurumunun işleyişi ve verdiği raporlarla ilgili araştırma önergesinin görüşülmesini içeren grup önerisi reddedildi.
TBMM Danışma Kurulunda uzlaşmaya varılmaması üzerine, DTP ve MHP'nin grup önerilerinin ardından CHP'nin grup önerisi Genel Kurulda görüşüldü. CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Adli Tıp Kurumunun işleyişi ve verdiği raporlarla ilgili araştırma önergesinin bugün Genel Kurulda görüşülmesini öngören grup önerisi lehinde yaptığı konuşmada, kurumun son dönemde verdiği raporlarla kamuoyunda tartışma konusu olduğunu ve güvenini yitirdiğini söyledi.
Adli Tıp Kurumunun, Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez ile ilgili verdiği raporunun “bardağı taşıran damla” olduğunu ifade eden Öztürk, “Bu rapor, toplumun sabrını taşırmıştır. Kurum, A'dan Z'ye yeniden mercek altına alınmalı, güven kaybının nedenleri sorgulanmalı” dedi.
Öztürk, Adli Tıp Kurumunun Üzmez olayındaki ilk raporunun içeriğinin aksine bir rapor daha verdiğini hatırlatarak, “Sayın Adalet Bakanı, benim konuyla ilgili soru önergeme verdiği yanıtta, Kurumun bilimsel çalıştığını söylüyor. Böyle farklı iki rapor veren Kurum nasıl bilimsel çalışıyor?” diye sordu.
DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan da önerge lehinde yaptığı konuşmada, Adli Tıp Kurumunun tarafsız olmaktan çıktığını, kararlarını, “taraflı ve etki altında kalarak verdiğini” ileri sürdü. Kurumun verdiği raporlarla kamuoyundaki güvenini yitirdiğini savunan Kurtulan, özellikle çocuk istismarıyla ilgili kararlarının buna yol açtığını söyledi.
MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın ise Adli Tıp Kurumunun Hüseyin Üzmez ile ilgili iki kararının da tartışmalı ve kuşku uyandırıcı olduğunu ifade ederek, “Eğer Üzmez olayı, medyatik olmasaydı ve sivil toplum kuruluşları olayın üzerine gitmemiş olsaydı, bu rapor dosyaya girecek, buna göre işlem yapılacaktı. İki kız çocuğu babası olarak, Adli Tıp Kurumundan ayrılan uzmanın sözlerini okuyunca benim de ruh sağlığım bozuldu. En çok cinsel istismarın çocuğun ruh sağlığını bozup bozmayacağı tartışıldı. Bu, abesle iştigaldir. Cinsel saldırı hangi çocuğun ruh sağılığını bozmaz, ruhsal ve bedensel travmaya yol açmaz?” diye konuştu.
“KONUŞMAYA AÇIĞIZ”
Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de öneri lehinde konuşurken, Meclisten ay sonuna kadar çıkarılması planlanan tasarı ve teklifleri, çalışma saatlerini ve denetim konularını muhalefet partileriyle konuşmaya ve değerlendirmeye açık olduklarını söyledi.
1 Temmuza kadar çıkarılması planlanan 15 yasa tasarı ve teklifinin kamuoyu, iş dünyası ve vatandaşlar tarafından beklenen düzenlemeler olduğuna işaret eden Canikli, bunlar arasında KOBİ'lerin finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla Kredi Garanti Fonu'na Hazine desteği sağlanması, Çek Yasa Tasarısı, Kat Mülkiyeti Kanunu Tasarısı bulunduğunu kaydetti.
Belirlenen düzenlemelerin bir an önce yasalaştırılmasının ardından Meclisin tatile girmesi konusundaki önerilerini gruplara ilettiklerini ifade eden Canikli, “Bunları, Meclisin çalışma saatleri ve talep varsa denetim konularını yeniden görüşmeye, değerlendirmeye açığız” dedi.
Konuşmaların ardından CHP grup önerisi reddedildi.
CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz'ın işsiz kalanlar arasında konut kredisi kullananların mağdur olmaması amacıyla verdiği yasa teklifinin doğrudan gündeme alınması önergesinin de reddedilmesinin ardından birleşime ara verildi.