CHP'lilerden Engin Ardıç hakkında suç duyurusu
Abone olCHP İstanbul Gençlik Kolları üyeleri, Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç hakkında "Atatürk'e ve hatırasına hakaret" ile "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Sabah yazarı Engin Ardıç'ın cumartesi günü kaleme aldığı 10 Kasım yazısı olay oldu. Çocukluk dönemindeki 10 Kasım anmalarını anlattığı köşesinde '10 Kasım'da genelevler kapalı mıydı bilmiyorum' diyen Ardıç, CHP'lilerin eleştiri oklarının hedefinde
"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ" SLOGANI ATTILAR
CHP İstanbul Gençlik Kolları üyeleri, İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan grup, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" ve "Hak, Hukuk, Adalet" sloganları attı.
CHP Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce, suç duyurusundan önce yaptığı açıklamada "Bu topraklara bağımsızlığı getiren, egemenliği tek bir aileden alarak halka hediye eden Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80. yıl dönümünde tüm ülke olarak yastayken yazdığı '10 Kasım'da genelevler kapalı mıydı bilmiyorum' yazısıyla bir kez daha ne kadar terbiyeden ve bu ülkenin değerlerinden uzak olduğunu göstermiştir" dedi.
Burkay Düzce, "Bizler Atatürk ve fikirleri bu topraklarda bedeli ne olursa olsun mücadele etmeye ve bütün milli değerlerimizi savunmaya devam edeceğiz. Buradan tüm kamuoyuna ve Türkiye gençliğine bir kez daha belirtmek istiyoruz" dedi. Grup daha sonra Ardıç hakkında suç duyurusunda bulundu.
ENGİN ARDIÇ NE YAZMIŞTI?
Sabah yazarı Engin Ardıç, 10 Kasım tarihli "Gülmek yasaktı" başlıklı yazısında şu ifalere yer vermişti:
"Yeni kuşaklara fıkra gibi gelir ama gerçektir. 10 Kasım günleri, gerçi biz çocuklara bir şey ifade etmiyordu ama, içki içmek de yasaktı.
"Eğlence yerleri" de kapalıydı. Tiyatro, sinema, gazino, her yer.
Çemiş taşra belediyesi mantığıyla, tiyatro ile gazino arasında da bir fark gözetilmiyordu. Hani ahlak zabıtasının kasabaya gelen her tiyatro topluluğundaki kadın sanatçıları "muayeneye tabi tuttuğu" yıllar...
Genelev de kapalı mıydı, çocuktum, bilmiyorum.
Sinemalarda ücretsiz olarak eski titrek belgeseller gösterilir, halk arasında bunlara "Atatürk filmi" denirdi. Beşon kişi seyrederdi."