CHPli vekil o tweet’i kaldırdı

Abone ol

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı "Demokratikleşme Paketi" kapsamında kaldırılan okul andı i...

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı "Demokratikleşme Paketi" kapsamında kaldırılan okul andı ile ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştığı o yorumu kaldırdı.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından okul andının kaldırılmasıyla ile ilgili paylaştığı tweet, tartışma konusu oldu. Özel, "Müminim, Sünniyim, İnançlıyım, İlkem, Sübyanları Sevmek, Hocalara Hürmet, Başbakana ömrümce biat etmektir" yorumunda bulunmuştu.

BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ
CHP’li vekilin yazdıkları Twitter’da anında büyük tepkiyle karşılanırken, Özel ise kendini "O tepkim AKP’yeydi" şeklinde savundu. Twitter kullanıcıları "#ÖzürDileÖzgürÖzel" şeklinde bir hashtag açarak tepkilerini dile getirdi. Özel’e karşı başlatılan "#ÖzürdileÖzgürÖzel" hashtagı kısa sürede dünya ve Türkiye listesine girdi. CHP’li Özel ise tartışmalara neden olan o tweet’i kaldırdı.
Konuyla ilgili Twitter’dan bir açıklama yapan Özel, “Attığım tweet bir AKP eleştirişidir. AKP’nin yeni andı şeklinde. Hakaret kastı asla yoktur, çarptırma çabaları kasıtlıdır. Önceki tweet, ‘tüm müminler sünniler böyledir’ manasında değil. AKP kendi inancını, andını dayatıyor manasında bir eleştiridir” yorumunda bulundu.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri