CHPli Koç: Makamı boşalt

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, TBMM Başkanı Bülent Arınç'a "Makamı boşalt" diye seslendi.

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, cumhurbaşkanı adaylığı için örtülü bir kampanya yürüttüğünü ve her platformu, seçim platformuna dönüştürdüğünü savunurken, Arınç’a "Bu makamı boşaltın, çok daha rahat siyaset yarışına katılın" diye seslendi.

Haluk Koç, parlamentoda düzenlediği basın basın toplantısında, TBMM Başkanı Arınç’ın cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Bülent Arınç'ın, cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça, "TBMM Başkanı" sıfatını kullanarak, her platformu, bir seçim platformuna dönüştürmeye başladığını kaydeden, Koç, "Bunu yaparken de kendi kişisel ikbali için ülkede yeni kutuplaşmalara, gerginliklere neden olmaktan çekinmeyecek bir yapı sergiliyor. Bu gerginliklerden kendisine pay düşüneceğini umduğunu sanıyoruz" diye konuştu. Koç, Arınç’ın kafasında “TBMM Başkanı mı yoksa AKP Grup Başkanvekili mi?" şeklinde bir karmaşa olduğunu söyledi.

Koç, Arınç'ın konumu gereği tarafsız, sadece iktidar partisinin değil, grubu olan, olmayan bütün partilerin başkanı olması gerektiğini dile getirirken, buna karşın Arınç'ın, "iç ve dış siyasi olaylarda AKP penceresinden yorum yaparak, tarafsızlığına sürekli gölge düşürdüğünü" savundu.


Günün Önemli Haberleri