CHPden önerge tepkisi

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç'un vermek istediği bir önerge meclisi karıştırdı

CHP, TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak temel ceza yasalarına uyumu öngören yasa tasarısına ilişkin önergelerinin, TBMM Kanunlar ve Kararlar Dairesi'nce alınmamasına tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, beraberindeki milletvekilleriyle, temel yasa olarak ele alınacak tasarıyla ilgili partisinin hazırladığı önergeleri, Kanunlar ve Kararlar Dairesi'ne teslim etmek istedi.

Koç, içtüzüğe göre TBMM Genel Kurulu gündemine indirilen tasarı ve tekliflerin sıra sayısı verilip bastırılmadan önce, önergelerin işleme konulamadığı yanıtını aldı. Konuyu TBMM Genel Sekreteri Rauf Bozkurt'a ileten Koç, Bozkurt'tan da aynı yanıtını alınca, bu kez tutanak karşılığında önergelerini Kanunlar ve Kararlar Dairesi Başkanlığı görevlilerine teslim etti. AK Parti'nin, ''temel yasa histerisi içinde'' olduğunu ifade eden Koç, temel yasa olarak görüşülecek olması nedeniyle bu tasarıda her maddede en fazla iki önerge verilebileceğini; AK Parti'nin bu önerge hakkını doldurarak, kendilerini engellemek istediğini söyledi.

CHP Antalya Milletvekili Atilla Emek de temel ceza yasalarına uyum tasarısının 3 günden bu yana matbaada basılmayarak bekletildiğini savunarak, şöyle dedi: ''Önergelerimizi kabul etmiyorlar. AKP'nin fason önergelerini hazırlayabilmeleri için tasarı, 3 gündür bastırılıp dağıtılmadı. Bu nedenle sıra sayısı da verilemiyor. Biz niye dağıtılmadığını Genel Sekretere sorduğumuzda, 'Başkanın talimatı var' yanıtını aldık. 'Şimdiye kadar böyle mi uygulandı bu?' dediğimizde ise Genel Sekreter 'Hayır, sanırım tasarının özel bir durumu var' dedi.''

-''TARAFSIZ OLMAK''-

TBMM Genel Sekteri Rauf Bozkurt ise sıra sayısı verilerek dağıtılması talimatını TBMM Başkanı'nın verdiğini, kendilerinin de Başkan adına hareket ettiklerini söyledi. Temel yasa olarak görüşülecek tasarılar hakkında Başkan'a bilgi verildiğini, ''Kanunun şu kadar maddesi var, ne düşünüyorsunuz?'' diye sorulduğunu belirten Bozkurt, şöyle konuştu: ''Bana geldiklerinde şunu dedim: 'Tasarı bu sabah geldi matbaadan, henüz başkana bilgi vermedim'. Ben öyle, 'özel bir talimatı falan var' demedim. Sıra sayısı olmadan önergeler işleme konulamaz, içtüzüğün emri bu. Ben 40 yıldır Meclis'teyim ve yaptığım tek şey var; tarafsız olmak. Kimseye yakın-uzak değilim. AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz arasa, ona da aynı şeyi söylerdim.''

Günün Önemli Haberleri