CHPden iptal davası

Abone ol

CHP, Gelir Vergisi Kanunu'nun da aralarında bulunduğu bazı kanunlarının iptali için dava açtı.

CHP, Gelir Vergisi Kanunu'nun da aralarında bulunduğu bazı kanunlarda değişiklik yapan yasanın iki hükmünün iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açtı.

CHP Trabzon milletvekili Akif Hamzaçebi, dava dilekçesini Anayasa
Mahkemesi Genel Sekreteri Kemal Başlar'a verdikten sonra gazetecilere
açıklamada bulundu.

Hamzaçebi, 5479 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun da aralarında bulunduğu çeşitli kanunlarda değişiklik yapan yasanın iki hükmünün iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle dava açtıklarınısöyledi. Yasayla, yatırım indirimlerinin kaldırıldığını anımsatan Hamzaçebi, ancak yatırım indirimlerinin matrahtan indirilmesine ilişkin kazanılmış hakların ortadan kaldırıldığını savundu. Hamzaçebi yatırım indirimlerinin matrahtan en fazla 2008 yılına kadar indirilmesinin öngörüldüğünü, bunun da Anayasa'nın hukuk güvenliği
ilkesine aykırı olduğunu söyledi.

Yasadaki diğer bir hükümde de ücret gelirlilerinin vergi yükünün ağırlaştırıldığını kaydeden Hamzaçebi, orta ve üst gelir grubunda bulunan çalışanların kazanılmış haklarının ortadan kaldırıldığını belirtti. Hamzaçebi, eskiden ''Yıllık 78 bin YTL'lik gelirden yüzde 40 kesinti uygulanırken bu miktar 40 bin YTL'ye indirilerek çalışanların vergi yükü artırılmıştır. Geriye doğru da kazanılmış haklar ortadan kaldırılmıştır. Bu da hukuk güvenliği ilkesine aykırıdır'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri