CHP'de korku imparatorluğu iddiası

Abone ol

Görevden alınan CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Güneş, mevcut parti politikalarını eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından istifaya zorlandığını açıklamasının ardından dün görevden alınan Tunceli İl Başkanı Hüseyin Güneş, görevden alınmasının gerekçesini bilmediğini fakat eski yönetime yakın olmasından dolayı tasfiye edildiğini söyledi.

Güneş, birçok il başkanının daha tasfiye edileceğini iddia ederek, "Ne yazık ki, CHP'de korku imparatorluğu devam ediyor" açıklamasında bulundu. 

KONGRE ÖNCESİ TASFİYE

Güneş, görevden alınma kararını ve CHP'nin politikalarını İHA muhabirine yaptığı açıklamalarla değerlendirdi. Görevden alınma kararının kendisi için sürpriz olmadığını söyleyen Güneş, daha önce de CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'ın kendisini arayarak teşkilatları yeniden gözden geçirecekleri için kendisinden istifasını istediğini hatırlattı. Güneş, istifaya zorlanmasının gerekçesi olarak, 3 ay sonra yapılacak olan kongreler öncesinde eski yönetimlerin CHP'den tasfiye edilmesi olduğunu söyledi.

HÜSEYİN AYGÜN'E TEPKİ

Kendisinin ve partiye emek verenlerin Tunceli'de başarılı olunmasını istediğini belirten Güneş, Dersim açıklamalarının odağında bulunan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün partide yer almasına ise tepki gösterdi. Aygün'ün partiye alınmasının parti içinde tepkilere neden olduğunu vurgulayan Güneş, "Ama ne yazık ki, son dakikada Hüseyin Aygün diye bir arkadaşımız, kim tarafından önerildi, nasıl getirildi hiç bilinmeyen bir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi'ne aday edildi Tunceli'de. Ve Tunceli halkı buna çok büyük tepkiler gösterdi" diye konuştu.

Güneş ayrıca Hüseyin Aygün'ün Dersim açıklamalarının daha öncelerden de bilindiğini kaydederek, "Hüseyin Aygün CHP hakkında kitapları vardır ve Dersim katliamının birinci derecede sorumlusunun CHP olduğunu yazan kitapları var" dedi.

"BİRÇOK İL BAŞKANI'NI TASFİYE EDECEKLER"

"Görevden alınmamın nedenini henüz bilmiş değilim" diyen Güneş, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yakınlarını çok dinler. Yeni Cumhuriyet Halk Partisi vurgularını yaparak, daha önceki yönetimlerde CHP'de olan korku imparatorluğunu yıkacağına dair Türkiye halkına söz verdi. Ne yazık ki, o korku imparatorluğu halen devam ediyor. Yalnız ben değil benden sonraki birçok il başkanı arkadaşımı görevinden tasfiye edecekler. Nasıl bir CHP yapılandıracaklarsa, ileride göreceğiz bunu" diye konuştu.

Hüseyin Güneş, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Dersim açıklamalarına tepki göstermesinden dolayı kendisinin görevden alınıp alınmadığı şeklindeki soruya ise, "Hiçbir bağlantısı yoktur. Ben o konulara hiç değinmedim. Hüseyin Aygün zaten yıllardan beri bu vurgularını yapar, söyler, anlatır zaten kitapları vardır. Bu olayı Dersim olayına bağlamak isteyen çevreler vardır; hiçbir şekilde bunun Dersim olayıyla ilgisi yoktur" değerlendirmesini yaptı.

ÖNDER SAV'IN ANKARA'DA YAPTIĞI TOPLANTILAR

CHP'nin eski Genel Sekreteri Önder Sav ve partinin eski kurmaylarının Ankara'da yaptığı toplantıları da değerlendiren Güneş, kendilerinin ailece 30 yıldır CHP'de olduklarını ve bu parti çatısı altında mücadele ettiklerini söyledi. Güneş, Kılıçdaroğlu'nun yönetimine karşı yapıldığı iddia edilen toplantılara teklif gelirse katılıp katılmayacağı sorusuna ise, "1923'te Mustafa Kemal tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı okuyla birlikte, o CHP'nin ilkelerine bağlı kalmak kaydıyla, CHP içerisinde mücadele edeceğim" cevabını verdi.

CHP Diyarbakır eski İl Başkanı Muzaffer Değer'in 1 ay önce Dersim açıklamalarından dolayı görevden alınmasını da değerlendiren Güneş, Muzaffer Değer'in de CHP'nin görevden alınacak il başkanları halkasının bir parçası olduğunu vurguladı. Muzaffer Değer'in eski yönetimlere yakın bir isim olduğu için görevden alındığı değerlendirmesini yapan Güneş, "Ne yazık ki, o arkadaşımız da eski yönetimlere yakın oluşundan dolayı görevden alınmıştır" diye konuştu.

"CHP'NİN İÇERİSİNDE CİDDİ SIKINTILAR VAR"

Kılıçdaroğlu'nun uzun süre CHP Genel Başkanlığında kalamayacağı şeklindeki iddiaları da değerlendiren Güneş, şunları söyledi:

"Onu Türkiye halkının takdirine bırakıyorum. Türkiye halkı bunun kararını verecektir. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde hakikaten sıkıntılar var. Sayın Deniz Baykal'ın kaset olayından sonra Tarhan Erdem'in bir açıklaması vardı. 27.7'den partiyi devraldı, büyük umutlarla CHP'nin başına geldi fakat bu Türkiye halkına sağlıklı güveni veremedi. Bu güvensizlikten dolayı CHP şuan yüzde 15, 16'larda. Bunu da CHP'ye emek verenler değerlendirecektir. CHP köklü partidir, 1923'te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan partidir. Bu amaçla CHP'de bu mücadeleyi hep birlikte değerlendireceğiz."

"ESKİ YÖNETİME YAKIN OLUŞUMDAN DOLAYI GENEL BAŞKAN BENİ GÖREVDEN ALDI"

Hüseyin Güneş, görevden alınmasının Tunceli halkı arasında nasıl bir tepki oluşturacağı şeklindeki bir soruya ise şu cevabı verdi:

"Onu ben söylemeyeyim, onu Tunceli halkının takdirine arz ediyorum. İl başkanlığı dönemimde sağ olsun, Tunceli halkı bize destek verdi, genel seçimde yüzde 56 oy verdi, referandumda yüzde 82 oy verdi. O halka minnettarım. O halka layık olmaya çalıştık. Ne yazık ki, Genel Başkanımız bizi eski yönetime yakın oluşundan dolayı rahatsız olduğu amacıyla olmalı ki beni görevden aldı. Yani bir nedeni yok."

Hüseyin Güneş ayrıca MYK'da alınan kararla görevden alınmasının ardından hiçbir parti yöneticisinin kendisini aramadığını da kaydetti.

Günün Önemli Haberleri