CHP heyetinden önemli Suriye tespiti

Abone ol

Suriye'deki incelemelerini tamamlayarak Türkiye'ye dönen CHP heyetinin tespiti de bir o kadar ilginçti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, Suriye ziyaretinin ardından Türkiye'ye döndü ve tespitlerini de bir o kadar ilginç cümleyle özetledi:

"Suriye'de hayat normal"

Faruk Loğoğlu, CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Ali Ediboğlu, Refik Eryılmaz, Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı ve Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ ile Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptı.

Suriye'nin Lazkiye, Şam, Hama, Humus ve Halep kentlerini ziyaret eden heyet adına açıklama yapan Loğoğlu, "Suriye'ye çok önemli bir ziyarette bulunduk. Suriye'yi anlamak, görmek amacıyla arkadaşlarımla iki gündür Suriye'deyiz. Suriye'de yetkililerle ve mümkün olduğu kadar da halkla bir araya gelmeye çalıştık" dedi.

Ziyaret ettikleri kentlerde hayatın normal göründüğünü belirten Loğoğlu, "Ama bütün yetkililerden ve halktan edindiğimiz hissiyattan sıkıntı ve çalkantıların devam ettiğine dair ciddi emareler var. O bakımdan ne güllük gülistanlık ve ne de batı medyasında yansıtıldığı gibi çok karmaşık. Sıkıntı var; Suriye'de bunu gördük, bunun değerlendirmesini ayrıca yapacağız" diye konuştu.

Loğoğlu ve beraberindeki heyet, daha geniş açıklama yapmak üzere Hatay'a gitti.

Günün Önemli Haberleri