CHP açılışı iptal etti

Abone ol

CHP, Danıştay'a yönelik saldırı nedeniyle, yeni genel merkezinin açılış törenini iptal etti.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Danıştay'a yönelik saldırı nedeniyle, 19 Mayıs Cuma günü yapılacak olan yeni genel merkezinin açılış töreni ve şenliğin iptaline karar verdi.

CHP MYK, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı. Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, toplantının ardından yaptığı açıklamada, MYK'da gündemin büyük bir bölümünü Danıştay'a yönelik saldırının oluşturduğunu söyledi. Erdem, ''CHP, bunun arkasında doğrudan doğruya mevcut iktidarın siyaset anlayışının yattığını, AK Parti yöneticilerinin bugüne kadar yaptığı konuşmaların bu ortamı hazırlamaya dönük bir özendirme anlayışı içinde olduğunu açıkça tespit etmiştir'' dedi. Saldırının sadece Danıştay üyelerini hedef almadığını belirten Erdem, olayın Türkiye Cumhuriyeti'nin, rejimin temel değerlerine, Anayasaya yönelik bir saldırının işareti olduğunu savundu. Erdem, 19 Mayıs Cuma günü CHP'nin yeni genel merkezinin açılış törenin yapılacağını anımsatarak, MYK'nın, ülkenin karşı karşıya bulunduğu ciddi tehdit karşısında CHP'nin böyle bir şenlik düzenlemesinin doğru olmayacağı kararını aldığını ve açılış programının iptal edildiğini açıkladı.

Eşref Erdem, kendilerinin 19 Mayıs'ta yeni binaya taşınacaklarını, ancak resmi bir açılış töreni yapılmayacağını kaydetti. Saldırı sonucu yaşamını yitiren Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in ailesi ve yargı camiasına başsağlığı dileklerini ileten Erdem, bir soru üzerine, cenaze töreninin rastlaması durumunda, 20 Mayıs Cumartesi günü yapılacak Çorlu mitingini de iptal edeceklerini söyledi.

''NASIL BEYNİ YIKANMIŞ Kİ''

Erdem, bir başka soruya yanıt verirken, Genel Başkan Deniz Baykal'ın bir süreden beri konuşmalarında ülkenin karşı karşıya bulunduğu tehlikeye dikkat çektiğini söyledi. Eşref Erdem, ''Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırı da bugün yapılan saldırı da bu çerçevede... Bir avukat, okumuş bir insan nasıl beyni yıkanmış ki bir yüksek mahkemeye giriyor, tabancayı çekiyor ve gözünü kırpmadan insanları öldürüyor. Ve bunu tekbir getirerek yapıyor. Çok bağlantı kurmak istemiyorum ama Meclis Başkanı'nın 23 Nisanda yaptığı konuşma maalesef böyle bir şeyi harekete geçirmiştir'' şeklinde konuştu.

Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde Başkan Sumru Çörtoğlu'nun yaptığı konuşmanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sorular üzerine, ''Her sene böyle konuşurlar'' değerlendirmesi yaptığını kaydeden Erdem, ''Danıştay başkanı o konuşmasında bir gazetenin fotoğraflarını 
da basarak doğrudan doğruya kendilerini hedef gösterdiğini söylemiştir. Bir başbakan bunlar karşısında, (Bunlar her sene açılışlarda böyle konuşurlar, normaldir) diyebilir mi? Böyle denirse sonu bu olur. Umarım bu son olur. Gerekli tedbirler alınır, herkesin aklı başına gelir'' dedi.

SİNE-İ MİLLET KONUSU

Eşref Erdem, Baykal'ın sine-i millet konusundaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:

''Eğer Türkiye CHP'li milletvekillerinin sine-i millete dönmesi ile esenliğe ulaşacak, bu iktidardan, bu sıkıntılardan kurtulacaksa, elbette CHP grubu hazırdır. Ama bu bir yol değildir. Biz bunu yaparsak erken seçimi mi gerçekleştireceğiz? Cumhurbaşkanlığı seçimini mi engellemiş olacağız? Muhtemeldir ki sen çekilirsin geriye kalan milletvekilleriyle seçer. Genel Başkanımız bunu bir bütün içerisinde ortaya koydu, ama cımbızla çeker gibi dikkatler bu yöne çekildi. Yoksa bu çözüm de çare de değil. Zamanı gelir değerlendirilirse CHP bundan kaçmaz. Ama bugün öyle bir durum yok.''

Erdem, iktidarın Türkiye'yi hızla bir felakete doğru götürdüğünü öne sürerek, bu konuda halka, seçmene doğrudan doğruya görev düştüğünü söyledi.

Günün Önemli Haberleri