Che'yi gerçekte kim öldürdü?

Abone ol

Che Guevara'nın ölümü, yıllardır iddiaların, tartışmaların ve sözde belgelerin konusu oldu. Bu ölümsüz devrimciyi kim, nasıl ve neden katletmişti?

Yirminci yüzyılın önde gelen devrimcilerinden Che Guevara'nın ölümü, yıllardır iddiaların, tartışmaların ve sözde belgelerin konusu oldu. Bu ölümsüz devrimciyi kim, nasıl ve neden katletmişti? Önemli olan tetiği çeken miydi yoksa çektiren mi? Gizli belgelere ulaşmak mümkün müydü?

Michael Ratner ve Michael Steven Smith isimli iki avukatın hazırladığı bu kitap, Che Guevara cinayetine dair gerçekleri ve koşulları gözler önüne sermekle birlikte birçok belgeyi de orijinalleriyle beraber tarihin tanıklığına sunuyor.

Che’nin CIA tarafından öldürüldüğünü kanıtlayan eser, Che’nin daha 25 yaşında genç bir doktorken izlemeye alındığı, Che’nin ölüm emrinin radyodan iletildiği gibi pek çok ilginç bilgiye yer veriyor. CIA’nin cinayeti nasıl saklandığı, gerçek belgelerle ortaya konuyor.

2012 yılında Amerika’da yayınlanan eser için Küba Ulusal Meclisi Başkanı Ricordo Alorcon de Queseda, “Amerikan imparatorluğu onu soğukkanlılıkla, önceden tasarlayarak ve korkakça katletmiş olabilir; fakat onu öldürmeyi başaramadı” yorumunu yapmıştır.

CHE’Yİ KİM ÖLDÜRDÜ?
Michael Ratner - Michael Steven Smith
İthaki Yayınları
Çeviren: Sanem Öztürk
Sayfa sayısı: 320
Fiyat: 23 TL

Günün Önemli Haberleri