Cheneye büyük tepki

Abone ol

Rus basını ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in Litvanya'daki konuşmasını eleştirdi!

Rus basını ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in Litvanya'daki konuşmasını eleştirerek, Cheney'i yeni bir soğuk savaş dönemi başlatmaya çalışmakla suçladı.

Ekonomi gazetesi Kommersant, Cheney'in dün Litvanya'nın başkenti Vilnius'da yaptığı konuşmayı İngiliz lider Winston Churchill'ın Missouri'de yaptığı Demirperde konuşmasına benzeterek, Cheney'in konuşmasının da "ikinci soğuk savaşın başlangıcı olduğunu" kaydetti.

Hükümete ait Rossiskaya Gazeta gazetesinde yer alan haberde de, Gürcistan, Ukrayna ve 3 Baltık ülkesinin liderleri dahil Vilnius'daki foruma katılanları, Moskova ile bazı batılı ortaklarının arasındaki çelişkileri kullanmak ve abartılı çabalarla haklılıklarını göstermeye çalışmakla suçladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da bir soru üzerine Cheney'in açıklamalarını eleştirmekten kaçındı, ancak Vilnius'ta yapılan toplantıyı kınadı.

Lavrov, "Son yıllarda saygın ülkelerin, ortak çıkarlar için çabalarını birleştirmeyi amaçlayan birçok forum düzenlendi. Ancak, izlenim yaratmaya çalışan forumlar da var. Bunların amacı da bir başkasına karşı birlik yaratmaya çalışmak" dedi.

Cheney, Vilnius'daki forumda Rusya'nın dini ve siyasi haklara yönelik ihlallerde bulunduğunu, enerji kaynaklarını intikam veya şantaj aracı olarak kullandığını ileri sürmüştü.

Günün Önemli Haberleri