Cezaevinde üniversiteli oldu
Abone olGirdiği cezaevinde PVC ustası oldu, dışarıdan liseyi bitirdi ve üniversiteyi kazandı.
Cezaevlerinde 5,5 yılını geçiren, 1 yıl sonra tahliye olmayı bekleyen hükümlü Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerden geldikten sonra 8 yıl kamyon şoförlüğü yaptığını, ``talihsiz bir olay sonucu cezaevine düştüğünü`` anlattı.
İki yıldır Kalecik Açık Ceza İnfaz Kurumu`nda olduğunu belirten Atalay şöyle konuştu:
``Birbuçuk yıldır, cezaevinin PVC Atölyesi`nde çalışıyorum. PVC`nin imalatından montajına kadar hepsini öğrenmiş bulunmaktayım. Bu işi bize sağladıkları için bakanlığımıza ve cezaevi müdürümüze teşekkür ediyorum. Zaten bu atölyeyi temelinden başlayarak kendimiz kurduk. Burada iyi bir meslek sahibi olduk.``
Hapse düşmeden önce ortaokul mezunu olduğunu ifade eden Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
``Açık liseyi cezaevinde bitirdim. Bu yılki üniversite sınavlarda Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programını kazandım. İnşallah buradan kültürlü, ıslah olmuş şekilde çıkacağız. Okumanın yaşı yok. 40 yaşındayım. Dışarıda bu imkanları bulamadık. Şu an hayatımdan memnunum.``
Kayıp yıllarını, tahliye olduğunda daha verimli geçirerek telafi etmeyi düşündüğünü belirten Atalay, ``2 tane çocuğum var, bunların istikbali var`` diye konuştu.
-``ÇALIŞKAN VE GAYRETLİ``-
Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Kasım Demiralp ise, Ethem Atalay`ın en çalışkan ve gayretli hükümlülerinden biri olduğunu belirterek şunları kaydetti:
``Ethem Atalay, verilen her işi zamanında yapar. Kendisi kamyon şoförü. Ortaokuldan sonra lise diplomasını cezaevinde aldığı gibi üniversiteyi de burada kazandı. Üniversiteye, cezaevinin 24 saat açık olan kütüphanesinde çalışarak hazırlandı. Ayrıca, Yenimahalle Belediyesinden yardımcı kitaplar temin ettik, başka kitaplar da getirttik. Konulardan anlayan, yükseköğrenim görmüş personelimiz de yardımcı oldu, Turizm Otelcilik Okulunu kazandı. Onu burada okutacağız. İnşallah üniversite mezunu olarak çıkartacağız.``
Atalay`ın ayrıca, işin yüzde 90`ınını öğrenerek, PVC ustası olduğunu bildiren Demiralp, ``bu hükümlümüz, boş zamanlarında da sosyal faaliyetlerde bulunuyor. Saz çalmayı da öğrendi, güzel saz çalar`` dedi.
SRAP Projesi kapsamında 2007`de hizmete giren cezaevinin PVC Atölyesi, Türkiye`deki cezaevleri arasında ilk olma özelliğine sahip. Hükümlüler, eğitim veren Şerafettin Güç`ün gayretleriyle PVC ustalığını öğrendi. 1 atölye şefi ve 11 hükümlünün çalıştığı atölye, ilk olarak Sincan İnfaz Kurumuna iş yaptı. Ardından Bursa İnegöl Cezaevinin işi alındı. Hükümlüler, Bursa`ya giderek yerinde montaj yaptı. Kalecik MYO, Ankara Çocuk Eğitim Evinin PVC kapı pencere, bakım onarım, boya badanası, Kırşehir Açık Cezaevinin işi de yapıldı. Atölye ayrıca, 11 cezaevinin işini almaya da talip oldu.