Çetin Doğan'ın tedavisi sürüyor
Abone ol"Balyoz Darbe Planı" ile ilgili açılan dava kapsamında hakkında yakalama emri çıkartılan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın hastanedeki tedavisi sürüyor.
Bodrum Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a getirilen ve Siyami Ersek Hastanesi'nde tedavi altına alınan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın tedavisi devam ediyor. Hastane önünde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Doğan'ın sağlık durumunda olumlu bir gelişme olmadığını söyledi.
Ersöz, "Çetin Paşa'nın sağlık durumunda hala bir düzelme yok. Daha önce de belirttiğim gibi göğüs ağrıları hala devam ediyor ve yapılan tetkikler neticesinde hala bir kalp krizi riski taşıyor. Bu riskin önüne geçilebilmesi için bazı ilaçlar kullanılıyor. Bu ilaçlar doğru tahlil yapılmasına engel olduğundan dolayı şu aşamada yapılamayan bazı tahliller oldu. Bu tahlilleri ilaçlar kesildikten sonra yapacaklar ve bir kanaate varacaklar" şeklinde konuştu.
Gazetecilerin "Felç olma riski var mı?" şeklindeki sorusuna Ersöz, "Müvekkilim 2003 yılında bir by-pass operasyonu geçirdi. Daha sonra tutuklu kaldığı süreçte kendisine stent takıldı. Bütün bu süreci ve müvekkilimizin yüksek tansiyon hastası olduğunu da göz önüne alırsak çok önemli bir tehlike oluşturuyor ve bu kontrol altına alınamayan yüksek tansiyon değerleri müvekkilimizin bir kalp krizi riskini tetikliyor. Bu durum kontrol altına alınamadığı taktirde felç olma, hatta ölümle sonuçlanabilecek neticeler verebilir" şeklinde karşılık verdi.
Hukuki süreç hakkında da bilgi veren avukat Ersöz, "Dün itibariyle 10. Ağır Ceza Mahkemesi kalemiyle görüştüğümüzde reddi hakim talebi ile ilgili isteğimizin 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği söylendi. Önümüzdeki iki gün içerisinde 11. Ağır Ceza Mahkemesi bu konuda bir karar verecektir. Asıl süreç yani 'yakalamaya itiraz' ile ilgili süreç reddi hakim konusundaki karar çıktıktan sonra başlayacak. 11. Ağır Ceza Mahkemesi reddi hakim talebine kısa sürede karar verirse öyle bir durumda 10. Ağır Ceza Mahkemesi dilekçelerimizi 11. Ceza Mahkemesi'ne gönderecek ve onlarda kanundaki tabirle ifade ediyorum ki, en kısa sürede karara bağlayacaklar.
Eğer reddi hakim talebimiz red olunursa böyle bir durumda 10. Ceza Mahkemesi'nin bizim dilekçeyi verdiğimiz pazartesi gününden itibaren 3 günlük bir süresi var, o da perşembe mesai bitiminde sona eriyor. O zaman zarfına kadar ya bir karar verecekler. Yani 'ben hukuka aykırı bir karar verdim kararımdan dönüyorum' diyecek ya da 'kararım hukuka uygundur fakat itiraz mercii olan 11. Ceza Mahkemesi'ne gönderiyorum' diyecek ve gönderecek. Ondan sonraki süreç 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edecek. 11. Ağır Ceza Mahkemesi taleplerimizi inceleyecek ve yakalamanın kaldırılması hususunda bir karar verecek" dedi.
10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdikleri dilekçede Çetin Doğan'ın yaşam hakkını ihlal edecek nitelikte bir yakalama tedbiriyle karşı karşıya olduğu konusuna yer verdiklerini aktaran avukat Hüseyin Ersöz, "Yakalama tedbirinin geri bırakılmasını istedik. Bu da yine reddi hakim isteğine bağlı olarak gelişecek bir husus. 10. Ağır Ceza Mahkemesi bu konuda öncelikli olarak reddi hakim talebinin sonuçlanmasını bekleyecek. Arkasından da bu talebimizi inceleyecek. İvedilikle incelenmesi gereken bir talep ve bu çerçevede öncelikle bunu karara bağlayacak. Bunu da reddederlerse dilekçemiz 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek. Paşanın yapılacak tetkiklere göre anjiyo olma durumu var. Buna yarın sabah karar verilecek. Kontrol altına alınmayan tansiyon değerleri var. Bir süre daha burada kalmaya devam edecek" diye konuştu.