Cerrahtan fuhuş haberine açıklama

Abone ol

"Cerrah'ın müdürü fuhuştan açıkta" haberi Vali Celalettin Cerrah'ı kızdırdı. Avukatı aracılığıyla yazılı açıklama yaptı.

"Cerrah'ın müdürü fuhuştan açıkta" haberine Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'tan yalanlama geldi. İddialara tepki gösteren Cerrah sitemizde yer alan haber üzerine avukatı aracılığıyla açıklama yaptı.

Cevap ve tekzip metni

13.11.2009 tarihinde www.internethaber.com adresli internet sitesinde, "Cerrah'ın müdürü fuhuştan açıkta" başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Söz konusu haber iceriğinin müvekkilimiz Celalettin CERRAH ile hiç alakası olmadığı halde, haberin başlığında müvekkilin ismi koyu renk harflerle yazılarak vurgulanmış, ayrıca müvekkilin haber içeriginde yazılanlarla alakası varmış gibi gösterilmiş ve müvekkilin ismi karalanarak kişilik haklarına saldırıda bulunulmuştur.

İstanbul Emniyetinde halen şube müdürü olarak görev yapmakta olan Ayhan KURTOGLU isimli şahsın bir fuhuş çetesiyle baglantısı olduğunun tespit edildiğine dair olan söz konusu haber, dikkat çekici olması için müvekkilin bu kişi ile doırudan özel bir bağlantısı varmış gibi bir izlenim yaratılmıştır.

Hukukumuzda suç ve cezaların şahsiliği ilkesi benimsenmiş olup; kişi yalnızca kendi fiilinden dolayı sorumlu tutulabilmektedir. Somut olayda, olayın süjesi olarak emniyet gorevlisi kimse hakkında bir şüphe duyularak soruşturulmaya başlanmış olmasının, müvekkilin bu kişi ile aynı zamanda Istanbul Emniyet Müdürlüğu'nde gorev almış olması ile bir bağlantısı bulunmamaktadır.

Sansasyon yaratmaya yönelik bu haberin veriliş biçimi ile ilişkin olduğu olayın özü arasında hiçbir düşünsel bağ bulunmamaktadır. Açıklanan nedenle, 13.11.2009 tarihinde www.internethaber.com adresli internet sitesinde yayımlanan söz konusu haber iceriğinin müvekkilimizin şahsi ya da görevi ile hiçbir bağlantısı olmadığını kamuoyunun dikkatine arz ederek bu haberi tekzip ediyoruz.

5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Duzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İslenen Suçlarla Mucadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 9. maddesine istinaden söz konusu haber iceriğinin derhal yayından çıkarılmasını ve bu açıklamamızın bir hafta süreyle internet ortamında yayınlanlasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle rica ederiz.

Kesideci Celalettin CERRAH

Osmaniye Valisi

Adana, Vekili

Av. Dr. Mehmet KOKSAL

Günün Önemli Haberleri