Çernobil'e turistik seyahat!

Abone ol

Forbes'in, "dünyanın en sıra dışı seyahat yerleri" arasında gösterdiği Çernobil, kaza bölgesi kişi başına yaklaşık 160 dolara gezilebiliyor.

Çernobil’deki kaza, 20. yüzyılın ilk büyük nükleer kazasıydı. Güç Reaktörünün 4. Ünitesinde meydana gelen nükleer kaza sonrasında atmosfere büyük miktarda fisyon ürünleri salındı. 26 Nisan 1986 günü erken saatlerde meydana gelmişti. Dünya ancak 4 gün sonra, 30 Nisan’da bu kazadan haberdar oldu.

Tarihin en korkunç nükleer kazasına sahne olan Çernobil bölgesine yapılan turistik gezilerden ciddi bir gelir bekleyen Ukrayna hükümeti, turistlerin Çernobil'i ziyaretlerinin düzenli hale getirecek yasal bir düzenleme yapacak. Yeni yapılacak yasal düzenlemenin 21 Aralık'a kadar tamamlanması bekleniyor.

Olağanüstü Haller Bakanı Viktor Baloga, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı Yöneticisi Helen Clark ile birlikte Çernobil'i ziyaret etti. Bakanı Viktor Baloga ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, bakanlığının Çernobil bölgesine altyapı, elektrik, konaklamaya imkân sağlayacak projeleri hayata geçirmek üzere gelecek yıl Ocak ayından itibaren çalışmalara başlanabileceğini söyledi.

Helen Clark ise Çernobil kazasının her ne kadar trajik bir hadise olsa da ekonomik potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

İş çevrelerinin etkin dergisi Forbes'in, "dünyanın en sıra dışı seyahat yerleri" arasında gösterdiği Çernobil, kaza bölgesi kişi başına yaklaşık 160 dolara gezilebiliyor. Geçen yıl girişi yasak bölge Çernobil'i, 7 bin 500 civarında turistin ziyaret ettiği bildirildi.

 

Günün Önemli Haberleri