Cepteki şirket SMSlerinin sırrı

Abone ol

Hiç ilginiz olmayan bir firmadan cep telefonunuza gelen mesajın gerisinde bir hackleme vakası var...

Zaman artık İnternet çağı... Firmalar arasındaki rekabette de artık sanal alem var... Birbirine üstünlük kurmak isteyen şirketler, hackerlerın kapısını çalmaktan çekinmiyor.

Hacker Safe Türkiye Temsilcisi İnan Taptık bu konuda ilginç bilgiler veriyor. En iyi hackerlerin Türkiye ve Rusya'dan çıktığını belirten Taptık, bunun nedeninin bu ülkelerin internet omurgasındaki büyük açıklar olduğunu söylüyor.

CEPTEKİ SIR

Bu durum özellik piyasaya yeni giren şirketlerin işine geliyor. Taptık hackleme çarkını şöyle anlatıyor;
"Firmalar piyasaya yeni bir ürün çıkaracakları zaman halkla ilişkiler şirketlerine tüketici araştırması yaptırırlar. Halkla ilişkiler şirketleri de bilgisayar şirketleri ile anlaşır. Onların anlaştığı Rus ya da Türk hackerlar rakip firmaların sitesini hackleyip tüm müşteri bilgilerini indirirler.

Tüketicilerin kredi kartı detaylarından ne tür ürünler tercih ettiklerine kadar çok ciddi bilgileri elde ederler. Güvenlik önlemleri yeterli olmadığından bir çok firma müşterilerinin bu şekilde ele geçirildiğinni farkında değil. Bu sebeple hiç alakanız olmayan firmadan sürekli SMS mesajları alırsınız."//

Günün Önemli Haberleri