Cenazeler teslim ediliyor

Abone ol

Düşen hayatını kaybedenlerin cenazeleri sahiplerine teslim ediliyor.

İniş izni istedikten sonra bilinmeyen bir sebeple Isparta'da düşen Atlasjet'e ait yolcu uçağında hayatını kaybedenlerin cenazeleri sahiplerine teslim ediliyor.
İstanbul'a götürülecek cenazeler için kargo uçağı kaldırılacağını açıklayan Atlasjet yetkilileri ile vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. Atlasjet'in eski ve bakımsız uçaklar kullandığını savunan cenaze sahipleri, Atlasjet'in uçağını kullanmayı istemediklerini belirtti.

Kaza sonrası enkaz alanından çıkarılan cenazelerin Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilmesinin ardından, cenaze sahipleri acil servis önünde cenazelerini teşhis edip, teslim almak için beklemeye başladı.

İsimleri okunan cenazelerin, yakınları teşhis için morga götürüldü. Otopsi odası ve morgun bulunduğu bölümde çok sayıda hasta yakını saatlerce, cenazelerini teşhis edibilmek için bekledi. Yakınları tarafından teşhis edilen cenazelerin, daha sonra Jandarma Kriminal Ekipleri tarafından parmak izleri alındı. Parmak izleri de alınan cenazeler daha sonra, özel eşyaları ile birlikte sahiplerine teslim edildi.

Bu arada, İstanbul'a götürülecek cenazeler için kargo uçağı kaldırılacağını söyleyen Atlasjet yetkilileri ile vatandaşlar arasında tartışma yaşandı.

Bir cenaze yakını, "Biz zaten 2 tane can verdik. Bir de bizi mi öldüreceksiniz. Biz sizinle gitmiyoruz. Türk Hava Yolları uçağı ile gideceğiz." diye tepki gösterdi.

AtlasJet tarafından cenazelerin götürülmesi için bir kargo ve cenaze sahiplerini götürmek için ise bir de yolcu uçağının İstanbul'a geleceği belirtildi.
Söz konusu uçakların saat 11:00'da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan hareket edeceği öğrenildi.

Kazada hayatını kaybedenlerden 17 sinin İstanbul'a, 11'inin Burdur'a, 1'inin Dinar'a, diğerlerinin ise Isparta Merkez ve ilçelerine götürülerek defnedileceği bildirildi.

Günün Önemli Haberleri