Cemil Çiçek'ten Yargıtay'a cevap!

Abone ol

Anayasa Paketi'ni eleştiren Yargıtay ve HSYK başkanlarına Cemil Çiçek yanıt verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anayasa değişiklik paketi konusunda Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek'in eleştiri cevap verdi. "Eleştirileri saygıyla karşılarız" dedi.

Çiçek, "Biz, bunları saygıyla karşılarız. Hukuki bir metnin hukuk terminanolojisi ile konuşulması lazım. Bunun dışına çıkılarak bir tartışma yapılırsa bu süreç açısından çok iyi bir değerlendirme olmaz" dedi.

Anayasa değişiklik paketi çalışmaları konusunda destek turuna devam eden Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'yu parti genel merkezinde ziyaret etti.

Görüşmeden ilk olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin ayrıldı. Daha sonra Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Cemil Çiçek ziyareti, Ankara milletvekili Cemil Çiçek, Hatay Milletvekili Sadullah Ergin ve Ankara milletvekili Ahmet İyimaya olarak gerçekleştirdiklerininin altını çizerek, "Türkiye'nin bir anayasa değişikliğine ihtiyacı var. Mümkün olsa 5 madde dışında tamamını değiştirebilsek. Ama bunun mümkün olmadığı anlaşılıyor. Biz, Türkiye'nin demokratik standartlarını yükseltmek adına bu değişklik gündeme gelmektedir.

Sadece 1-2 maddeye katılarak bu değerlendirse eksik olur. Bir işadamı 50 lira borcu var diye sınırdan geri dönüyor. Pozitif ayrımcılık olarak ifade edebileceğimiz temel hak ve özgürlüklerle ilgili önemli düzenlemeler yaptık. Dünyada özellikle Avrupa Konseyi ülkeler açısından baktığımızda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne en çok başvuran ülkelerden birisiyiz.

Demek ki talebi, derdi olan insanlar kendi makamlarında bunu aramak yerine Avrupa'da kurulmuş olan bir mahkemeden kendi hakkını aramaya çalışıyor. Biz bunula ilgili önemli düzenlemeler yaptık. Hem kurumsal hem de anayasal hak olarak bunu anayasaya koymaya çalışıyoruz.

YARGITAYA CEVAP

Bunları gözardı ederek bu ve benzeri diğer konuları sadece yargı ile ilgili bir değerlendirme yapılırsa bu eksik olur. Böyle bir taslak gündeme gelince yargı organlarının başkanları da kendi görüşlerini ifade edeceklerdir. Biz, bunları saygıyla karşılarız. Bizim yadırgayacağımız husus olsa olsa hukuki bir metnin hukuk terminanolojisi ile konuşulması lazım. Bunun dışına çıkılarak bir tartışma yapılırsa bu süreç açısından çok iyi bir değerlendirme olmaz. Herkes benim dediğim gibi konuşmak mecburiyetinde değildir. Bunu eleştiren de olur. Destek veren de olur. Eksik bulan da olur. İlave şöyle olsun diyen de olur. Eleştirilere açığız dedik" ifadelerini kullandı.

Çiçek, BBP'nin de bu konuda bir hazırlık yaptığını ve kendilerine metin verdiklerini belirterek teşekkür etti.

Günün Önemli Haberleri