Cemaate itiraz ettim bana kumpas kurdular
Abone ol'Rüşvet ve dolandırıcılık' suçlamasıyla polislikten ihraç edilen, işsiz kaldığı dönemde eşinden ayrılan Ömer Koca, hakkında açılan davalardan beraat etti
Çok sevdiği mesleğine tekrar dönmek için Emniyet Genel
Müdürlüğüne yaptığı başvuru reddedilen Koca, Ankara Bölge İdare
Mahkemesinden "göreve iadesi" yönünde müjdeli haber
bekliyor
AA'ya konuşan Ömer Koca, "Cemaat adına işlem ve iş
takipçiliği yapmayı kabul etmediğim için iftiraya uğradım. Beni
sohbete davet ettiler ama kabul etmedim. Gitseydim devamında
birtakım işlerin geleceğini biliyordum. Onlara itiraz ettiğim için
bana kumpas kurdular" dedi.
Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulunu 1997'de bitiren ve Hatay Emniyet Müdürlüğünde 5 yıl çalışan Koca, buradan Şırnak'a tayin oldu, 2004'te hakkında "rüşvet ve dolandırıcılık" suçlamasıyla açılan idari soruşturma sonucu meslekten ihraç edildi.
İşsiz kalınca, eşi ve 2 çocuğuyla birlikte memleketi Kahramanmaraş'a taşınan Koca, geçimini sağlamak için gazete dağıttı ve hamallık yaptı. Yargılandığı davalardan beraat edince mesleğe dönmek için Emniyet Genel Müdürlüğüne başvuran Koca'nın isteği reddedildi.
Eşinin çocuklarını alarak tek odalı evlerini terk etmesi
üzerine oldukça zor günler yaşayan Koca, tüm umudunu Ankara Bölge
İdare Mahkemesinden gelecek "mesleğe iade" haberine bağladı.
SOHBETE DAVET ETTİLER AMA KABUL ETMEDİM
Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polisliğin çocukluk hayali olduğunu vurgulayarak, Paralel Yapı'nın attığı iftiralardan dolayı bu hayalin yarım kaldığını savundu. Koca, şu ifadeleri kullandı:
UZUN BİR YARGILAMA SONUCU BERAAT ETTİM
"Bu insanların yaptıklarının yanlış olduğunu söylediğim için bana kumpas kurdular. Beni içlerine almak istediler ama ben her defasında karşı çıktım. Beni kullanmak istediklerinin farkındaydım. Sonra beni rüşvetle suçladılar. İlginçtir rüşvetle suçlandım ama dolandırıcılıktan yargılandım. Uzun bir yargılama sonucunda beraat ettim."
Görevi boyunca Paralel Yapı'dan hep uzak durduğunu anlatan Koca, "Cemaat adına işlem ve iş takipçiliği yapmayı kabul etmediğim için iftiraya uğradım. Beni sohbete davet ettiler ama kabul etmedim. Gitseydim devamında birtakım işlerin geleceğini biliyordum. Onlara itiraz ettiğim için bana kumpas kurdular" diye konuştu.
Paralel Yapı'ya hizmet eden polislerin rüşvet aldığını ileri süren Koca, bunları fark ettiği için sürekli yerinin değiştirildiğini söyledi.
BİRÇOK KİŞİ AYNI SIKINTILARI YAŞADI
Maruz kaldığı sıkıntıları birçok kişinin de yaşadığına işaret eden Koca, şunları kaydetti:
"İlk davadan 2006'da aklandım. İkincisinden ise 6 ay 10 gün ceza aldım ve bu da paraya çevrildi. Yargıtay ise verilen bu cezayı geçen yıl bozdu. Yani 2 davadan da beraat etmiş oldum. Bunun üzerine mesleğe dönebilmek için 2014'te Emniyet Genel Müdürlüğüne başvurdum ancak olumsuz cevap aldım. Ben de konuyu Ankara Bölge İdare Mahkemesine taşıdım. Oradan çıkacak sonucu bekliyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bizlere elini uzatmasını bekliyorum. Benim ve benim durumumda olan polis arkadaşlar var."
Koca, tek dileğinin mesleğine dönebilmek ve çoçuklarına sahip çıkabilmek olduğunu söyledi.