Cemaat dershanesinden açıklama!

Abone ol

Başbakan Erdoğan dün akşam bir televizyon programında dershaneler konusuna noktayı koydu.

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA- Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Güvender dershaneleri temsilcisi Eyüp Kılcı Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarıyla dershanelerde yaşanabilecek sıkıntıları İnternethaber'e anlattı:

MUTFAKTAKİ ÇALIŞMALARA BAKMAK LAZIM

"Sektör temsilcileri olarak Başbakanın söylediklerine göre meseleyi yürütme şansımız yok.  Asıl, mutfakta çalışan arkadaşların yaptıkları çalışmalara bakıp ona göre değerlendirmeler yapmamız lazım."

BİZ DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMALARDAN DERSİMİZİ ALDIK

"Biz üsluba takılmıyoruz. Başbakan'ın oradaki ifadelerine de takılmamamız lazım. Bugüne kadar Başbakan'ın uygulamalarında televizyon konuşmalarına yansıyanla asıl alanda çalışanlar arasında böyle şeyler oldu, bu dersi aldık. Bu dersi aldığımız için biz dünkü konuşmayı Başbakan'ın nerede durduğunu tespit açısından değerlendiriyoruz  ama olayın tek bir noktada durdupu gibi bir mantığı da geliştirmiyoruz. Sayın Bülent Arınç'ın açıklamaları Bakanlar Kurulu'nda görüşülüp karar verilmesinden sonra oldu. O açıklamalar da önemli, sayın Başbakan'ın bu konudaki duruşu da önemli. Her ikisini de dikkate alıyoruz."

UMARIM BİZİMLE GÖRÜŞÜRLER

"Umarım bizimle konuyu görüşürler, çünkü görüşeceklerini belirttiler. Görüşmelerde bir yol haritası çizmeye çalışacağız ilgililerle birlikte. Sayın Başbakanın açıklamalarında ele alınan bazı konular var, bu konuların gerçekten masaya yatırılması gereken konular olduğunu düşünüyorum."

TÜRKİYE'NİN GÖRÜNTÜSÜNÜ ETKİLER

"Sayın Başbakan orada Etüt Eğitim Merkezlerini yasaklamıyoru şeklinde bir ifade kullandı. Kanun metninde vardı. Demek ki metinden Etüt Eğitim Merkezleri ile ilgili kapatma kararı çıkarllmış, biz bunu bir müjde olarak algılamak istiyoruz. Etüt Eğitim Merkezleri'nin yasaklanması ile ilgili hükmün taslaktan çıkarıldığı şeklinde anlamak istiyoruz. O maddelerden birinde de şöyle bir hüküm vardı; diyor ki; sınavlara hazırlık amacıyla kurs verilemez, sınavlara hazırlık kapsamındaki dersler için de kurs verilemez". Bu hüküm aslında Türkiye'nin görüntüsünü gerçekten birçok yabancı basın kuruluşunun ifade ettiği gibi bir görüntünün oluşmasına yol açar. bu hükmün düzeltilmesini talep ettik. Sayın Başbakan'ın açıklamalarında bununla ilgili bir şey yoktu ama umarız ikili görüşmelerde bununla alakalı konu düzeltilir."

EĞİTİM ADINA VERECEĞİNİZ HER DERS YASAK KAPSAMINA GİRER

"Biz, örgün eğitime devam edenler veya örgün eğitim dışındakiler için takviye amaçlı program uygulanabilir genel ve akademik dersler verilebilir şeklinde bir teklif sunduk. Bu olmaz da mevcut haliyle kanun çıkarsa tablo şu olur; Sizin, akademik eğitim dediğimiz alanda yapacağınız her faaliyet yasak anlamına gelir. Sayın Başbakan'ın okuma salonlarıyla ilgili söylediği şey de bu yasak kapsamına girer o zaman. Eğitim adına vereceğiniz her ders yasak kapsamına girer. Bugün Sayın Başbakan'ın iyi niyetinden dolayı bu uygulanmayabilir ama yarın birisi, okuma salonunda ders verilemez, kanuna aykırı dese, sizin faaliyetiniz engellenir."

BÜTÜN YOLLARI TIKAMAMIZ LAZIM MANTIĞI İLE HAZIRLANMIŞ BİR KANUN

"Dolayısıyla, iyi niyet güzel, yaklaşım çok güzel, okuma salonlarını koruma gayreti de çok güzel ama metin dershaneleri kapatmamız lazım, dershaneleri kapatmak için dershane olarak kullanılabilecek bütün yolları tıkamamız lazım mantığıyla hazırlanmış. Böyle bir mantıkla hazırlandığı için okuma salonları, etüt merkezler, dersler her şeye sınır getirilmiş. Bu hem Türkiye'nin dışa yansıyan görüntüsü açısından riskli olur hem de uzun vadede eğitim adına verilecek her şeyin bu kapsamda değerlendirilip engellenmesi amacıyla kullanılabilir."

"Kanunlar düzenlenirken sadece bir programı çözmek üzere düzenlenmez. Bu problemi çözmek üzere geçici maddelerle bunu düzenleyebilirsiniz ama kalıcı olan asıl kanun bunu sürdürecek şekilde planlanır.





 

Günün Önemli Haberleri