Cem teknolojiyle özdeşleşti

Abone ol

Teknoloji denince gençlerin aklına ilk olarak Bill Gates ve Cem Yılmaz geliyor.

Kablosuz iletişim teknolojileri alanında dünyanın önde gelen firmalarından Jabra ve bagdatcaddesi.net iş birliği ile gençlerin cep telefonu kullanım alışkanlıklarını ve teknolojiye yaklaşımlarını belirlemek üzere gerçekleştirilen ankete göre, teknoloji denince gençlerin aklına ilk olarak Bill Gates, ardından da Cem Yılmaz geliyor.

Jabra ve bagdatcaddesi.net işbirliği il gerçekleştirilen anket, gençlerin teknolojik ürün seçimine ışık tutuyor. İstanbul'da yaşayan gençlerin cep telefonu kullanım alışkanlıklarını ve teknolojiye yaklaşımlarını belirlemek üzere gerçekleştirilen üçüncü ankete göre, teknoloji denince gençlerin aklına ilk olarak Bill Gates, ardından da Cem Yılmaz geliyor.

Ankette İstanbul'da yaşayan, yaşları 18 ile 29 arasında değişen (yüzde 76'sı yüksekokul ve üniversite mezunu) 251 gencin teknolojiye yaklaşımları irdelendi.

Aralık ayı sonunda tamamlanan anket sonuçlarına göre, teknoloji denince katılımcıların yüzde 38'inin aklına Microsoft Başkanı Bill Gates geliyor. Gates'i sırasıyla Cem Yılmaz, Thomas Edison ve Graham Bell takip ediyor. Ankete göre, gençler teknolojik ürün seçiminde yüzde 16 oranında fiyata, yüzde 14 oranında trend olmasına, yüzde 60 oranında ise hem uygun fiyatlı hem de moda bir ürün olmasına dikkat ediyor.

Teknolojik ürünleri en çok elektronik ürünler satan mağazalardan satın almayı tercih eden gençler (yüzde 71) için ürüne yapılan taksit miktarı da belirleyici rol oynuyor. Anket sonuçlarına göre, yeni teknolojiler ve taksit imkanları kullanıcıların ilgisini çekerken, uygulanan farklı promosyon çalışmaları ürün seçiminde düşünüldüğü kadar etkili olmuyor. Ankete katılan gençlerin yüzde 72'si sahip oldukları teknolojik ürünleri yeni teknolojiler çıktıkça değiştiriyor. Bu da gençlerin her türlü teknolojik aletlerini en fazla 2 yılda bir değiştirdiğini gösteriyor.

Yeni teknolojileri takipte ise, başta gazete ve dergi haberleri, sonra reklam ve ilanlar olmak üzere, tv programları, fuarlar ve diğer iletişim araçları etkileyici rol oynuyor.
 
Jabra ve www.bagdatcaddesi.net iş birliği ile yapılan anket sonuçlarına göre gençler, PC/Laptop'tan MP3 çalara, cep telefonundan telsiz telefona kadar günlük hayatlarında kullandıkları tüm teknolojik ürünlerin Bluetooth özelliğine sahip olmasını istiyor.

Günün Önemli Haberleri