Celal Doğan DEP'lilerle anlaşamadı

Abone ol

Uzun süredir birlikte parti kurmak için görüşmeler yapan Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan ile DEP milletvekilleri anlaşamadı. Anlaşamamalarının nedeni ise...

‘Birlikte parti kurmak’ için bir süredir görüşmeler yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye eski Başkanı Celal Doğan ile eski DEP milletvekilleri anlaşma sağlayamadı.

DEP’LİLER

Celal Doğan’la çizgimiz uyuşuyor. Bir süre önce başlattığımız harekete katılmasını istiyoruz. Bölge toplantılarında halkın taleplerini dinliyoruz. Demokratik Toplum Partisi’ni temmuz başında ilan edeceğiz. Doğan’ın bu tarihe kadar bize güç vermesini istiyoruz.

CELAL DOĞAN

Adres benim partim olmalı. Demokrasiden yana olan herkese kapım açık; ama ben hiçbir yere gitmem. Kimseyle pazarlık yapmam. İdeolojileri temel almayan bir halk hareketi başlattım. Bizim partinin kuruluş dilekçesini ben değil, halk verecek.

Leyla Zana ve arkadaşlarının “Bize destek ver” çağrısını geri çeviren Doğan, “Adres benim partim olmalı. Demokrasiden yana olan herkese kapım açık; ama ben hiçbir yere gitmem.” dedi.

Geçen yılki yerel seçimlerde belediye başkanlığını kaybeden CHP’li Celal Doğan, genel merkeze gönderdiği ‘istifa dilekçesi’nin ardından yeni parti kurmak için çalışmalara başladı. Önce Erdal İnönü, Zülfü Livaneli ve Kemal Derviş gibi solun önemli isimleriyle bir araya geldi. Ardından Demokratik Toplum Partisi’ni (DTP) kurmaya hazırlanan eski DEP milletvekilleriyle görüşmeler yaptı. İdeolojilerden uzak bir ‘merkez partisi’ hedefiyle yola çıkan Celal Doğan, hem soldan hem de sağdan beklediği ilgiyi bulamadı. Zana ve arkadaşlarıyla da anlaşamadı.

Görüşmelerin tıkanması üzerine DTP Koordinasyon üyesi Doğan Erbaş, Celal Doğan’a resmi bir çağrıda bulundu. Erbaş, geçen cuma günü Malatya’da yaptığı basın toplantısında, “Celal Doğan’la çizgimiz büyük oranda birbirine uyuyor. Hareketimize katılmasını istiyoruz.” dedi. Zaman’ın sorularını cevaplayan Celal Doğan, eski DEP’lilerle yaptığı görüşmeleri doğruladı; fakat onlara destek vermesinin söz konusu olmadığını vurguladı. Bir ‘demokratikleşme ve gelişme projesi’ üzerinde çalıştığını kaydeden Doğan, bunun sahiplenilmesi durumunda partileşme aşamasına geleceğini söyledi.

CHP’nin 29 Ocak’taki kavgalı kurultayından sonra harekete geçen Celal Doğan, sol ve sağ kesimlerin önemli temsilcileriyle bir araya geldi. Erdal İnönü, Hikmet Çetin, Yılmaz Büyükerşen, Tarhan Erdem, Süheyl Batum ve Fikret Ünlü gibi soldaki önemli isimlerle görüştü. Sağ siyasette İlhan Kesici, Mehmet Ali Bayar ve Sami Selçuk’la değerlendirmelerde bulundu. Etnik siyasetten gelen Leyla Zana, Orhan Doğan, Ahmet Türk gibi isimlerle ‘ortak parti kurma’ projesi üzerinde çalıştı. Doğan, önümüzdeki aylarda partisini ilan etmeyi planlıyor.

Kaynak:

Günün Önemli Haberleri